Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MĂSURĂ fără precedent în Germania: Facebook cenzurează postările despre refugiați

facebook cenzura

Problema refugiaților care au venit în valuri riscă să destabilizeze rău Germania. Cum reacția localnicilor este din ce în ca mai mare și mai înverșunată împotriva acestora, autoritățile au solicitat ajutorul rețelelor de socializare acolo unde mesajele anti-refugiați se împrăștie cel mai repede.

Antena germană a reţelei de socializare Facebook a promis luni "noi măsuri" pentru combaterea afirmaţiilor rasiste proliferate pe paginile sale, pe fondul crizei imigranţilor, fapt ce a necesitat intervenţia guvernului german, informează AFP.

Vezi și: Eșec OFICIAL în UE. NU s-au înțeles pe COTELE de refugiați

Facebook Germania a anunţat într-un comunicat "trei noi măsuri pentru a face faţă rasismului pe platforma de socializare", printre care şi un parteneriat cu o organizaţie ce supraveghează conţinuturile postărilor. 

Ministrul de Justiţie al Germaniei, Heiko Mass, care a avut luni o întrevedere cu conducerea companiei, a precizat scopul acestei acţiuni. "Obiectivul este de a îmbunătăţi gestionarea reclamaţiilor (celor care se plâng de mesaje încărcate de ură sau rasiste)", a subliniat ministrul. Trebuie să punem în funcţiune eventuale măsuri, "dacă este posibil până la sfârşitul anului", a adăugat ministrul german. 

Heiko Mass a îndemnat în ultimele zile Facebook să "facă mai mult pentru ca reţeaua să nu devină o curte de recreaţie pentru extrema dreaptă". 

Grupul german a amintit că şterge "tiradele încărcate de ură împotriva anumitor grupuri protejate şi apelurile la violenţă", însă, potrivit Berlinului, Facebook nu reacţionează suficient de repede. 

Pe lângă manifestaţii de solidaritate, sosirea în Germania, în ultimele săptămâni, a zecilor de aspiranţi la azil politic este însoţită de o creştere a numărului de comentarii xenofobe pe internet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.