Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri de reorganizare a instituţiilor din administraţia publică centrală

guvernciolos

Guvernul a aprobat marţi o ordonanţă de urgenţă care vizează o serie de modificări administrative la nivelul aparatului central al Executivului, de funcţionare, abilitare şi gestionare a instituţiilor aflate în subordinea ministerelor de linie, precum şi a Cancelariei, în vederea creşterii gradului de eficienţă în administraţia publică centrală. Potrivit unui comunicat al Executivului, remis Agerpres, prin actul normativ se creează cadrul legal pentru reorganizarea Cancelariei prim-ministrului şi a Secretariatului General al Guvernului.

"Cele două structuri vor avea roluri mai bine definite şi delimitate, în sensul că SGG va asigura secretariatul tehnic/ administrativ al Guvernului, în vreme ce Cancelaria va avea rol de coordonare strategică", se precizează în comunicatul citat. Un element de noutate cuprins în ordonanţa de urgenţă "are în vedere exercitarea drepturilor şi îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar unic al statului român la Compania Naţională "Loteria Română" de către Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri. Reprezentanţii statului în adunarea generală a acţionarilor vor fi numiţi prin ordin al ministrului Economiei". Anterior acestei decizii, Compania Naţională "Loteria Română" se află în subordinea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. Modificarea legislativă are în vedere separarea rolului de reglementare, al ONJN, de cel de jucător în piaţă al "Loteriei Române", conform recomandărilor Comisiei Europene.

Tot prin ordonanţa aprobată de Executiv, în coordonarea prim-ministrului, prin intermediul Cancelariei premierului, vor fi următoarele instituţii publice: Agenţia Naţională Anti-Doping, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, Agenţia Naţională pentru Romi, Agenţia pentru Agenda Digitală a României, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel", Institutul Naţional de Statistică, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Secretariatul de Stat pentru Culte, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc şi Laboratorul de control doping.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.