Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri de securitate mari în zona Colosseumului şi Bazilicii Sf. Petru în timpul Săptămânii Sfinte

instagram
papa francisc

Autorităţile italiene au dispus luarea unor importante măsuri de securitate la Roma, în special în zona Colosseumului şi Bazilicii Sf. Petru, unde se celebrează evenimentele religioase din Săptămâna Patimilor cu participarea papei Francisc, relatează agenţia EFE. Prefectul Romei (reprezentant al Guvernului), Franco Gabrielli, a declarat că ameninţarea teroristă planează asupra capitalei italiene şi în alte oraşe europene şi, prin urmare, a pus în aplicare, împreună cu şeful poliţiei din Roma, Nicola D'Angelo, puternice măsuri de securitate în locurile considerate posibile ţinte. D'Angelo le-a cerut, totuşi, cetăţenilor să "nu trăiască cu teamă", dând asigurări că "nu există indicii specifice cu privire la posibilitatea unui atac în acest moment" în capitală.

La Colosseumul din Roma are loc vineri seara, cu participarea papei Francisc, tradiţionala Cale a Crucii, care constă în parcurgerea unui itinerar reprezentând drumul lui Iisus Hristos cu Crucea pe umeri de la palatul lui Pilat până la Calvar, unde a fost răstignit şi a murit. În ultimele ore zona a fost atent verificată de către unităţi de genişti şi antiteroriste pentru a asigura siguranţa la acest eveniment la care participă zeci de mii de credincioşi catolici.

A fost întărită, de asemenea, prezenţa poliţiei în jurul bazilicii Sf Petru, la intrarea căreia au fost instalate detectoare de metale. Sistemul de alertă teroristă în Italia se află la nivelul 2 după atacurile de la Paris, dar după atacurile de la Bruxelles a fost întărită securitatea în aeroporturi, staţii de metrou şi pe calea ferată în principalele oraşe italiene. Credincioşii catolici sărbătoresc duminică, 27 martie, sărbătoarea Învierii Domnului, când papa Francisc va celebra Sfânta Liturghie în Piaţa Sf. Petru şi apoi, de la balconul central al Bazilicii Vaticane, va rosti Mesajul de Paşte şi va împărţi binecuvântarea Urbi et Orbi (către Cetate şi lume), anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.