Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măsuri draconice de securitate în Ierusalim. Bărbaţii sub 50 de ani NU AU VOIE să participe la rugăciunea de vineri

jp/reuters
ierusalim, musulmani

Poliţia israeliană a anunţat că interzice vineri accesul bărbaţilor cu vârsta sub 50 de ani în oraşul vechi din Ierusalim pentru a participa la marea rugăciune musulmană, măsură ce survine în contextul unor tensiuni puternice pe esplanada Moscheilor, relatează AFP, potrivit agerpres.

'Intrarea în oraşul vechi şi pe Muntele Templului (Esplanada Moscheilor pentru musulmani) va fi permis numai bărbaţilor care au vârsta de 50 de ani şi peste. Femeile de orice vârstă vor fi admise', a anunţat poliţia israeliană într-un comunicat.

Citeşte şi: Casa Albă este ZGUDUITĂ de un nou SCANDAL monstru. Campania lui Trump ar fi folosit bani murdari (WSJ)

Palestinienii critică de duminică instalarea unor detectoare de metale la intrarea pe esplanadă după un atac împotriva poliţiştilor israelieni în apropierea acestui loc.

În semn de protest, ei au decis să nu mai meargă să se roage pe Esplanada Moscheilor şi sute de palestinieni merg pentru rugăciunea de duminică în oraşul vechi din Ierusalim. Confruntări cu poliţia israeliană au avut loc aproape zilnic.

În apropierea marii rugăciuni de vineri, la care participă în general mii de credincioşi, media israeliene relatau joi că premierul Benjamin Netanyahu ar putea retrage aceste porţi de securitate pentru a evita revolte. Dar după consultări cu forţele de securitate şi cabinetul său, Netanyahu a decis în cele din urmă să menţină detectoarele de metale.

Citeşte şi: Motive reale de INVIDIE în Coreea de Sud. Economia vecinilor din nord DUDUIE în pofida sancţiunilor

Potrivit unui responsabil israelian, cabinetul de securitate 'a autorizat poliţia să ia toate deciziile pentru a permite un acces liber la locurile sfinte menţinând securitatea şi ordinea publică'.

Noile măsuri de securitate au reaprins temerile palestinienilor că Israelul ar putea prelua controlul exclusiv pe Esplanada Moscheilor, al treilea loc sfânt al islamului, unde se află Domul Stâncii şi moscheea al-Aqsa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.