Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maurice White, fondatorul trupei Earth, Wind &Fire, a murit la 74 de ani

deces moarte

Fondatorul trupei Earth, Wind &Fire, Maurice White, care suferea de mulţi ani de boala Parkinson a murit liniştit în somn miercuri noapte, a anunţat fratele său şi component al grupului, Verdine White, citat de AFP. 

"Fratele, eroul şi cel mai bun prieten al meu Maurice White a murit liniştit noaptea trecută în timp ce dormea", a scris el pe Facebook. 

"Lumea a pierdut un alt muzician de legendă, dar familia noastră cere să fie respectată viaţa noastră privată, în acest momente când începem o tranziţie dificilă care va avea un impact important asupra vieţilor noastre", adaugă el. 

Maurice White, care a fost nevoit să renunţe la turnee din cauza bolii sale, a creat trupa Earth, Wind &Fire, în 1969, la  Chicago (Illinois) şi a devenit repede cunoscut datorită talentului său de cantautor. 

Cântecele sale complexe şi foarte antrenante pe pistele de dans, precum 'Let's groove' sau 'Boogie Wonderland', se inspiră din curentul R&B al acestui oraş din nordul SUA, asociindu-i o structură de pop-music. Trupa a cucerit milioane de fani din întreaga lume. 

Earth, Wind and Fire a fost unul din pionierii care au contribuit la căderea barierelor rasiale în muzica pop, devenind prima trup de negrii care susţineau spectacole cu casa închisă la prestigioasa sală Madison Square Garden din New York în 1979. 

Fără să fi părăsit complet scena, trupa a cunoscut un reviriment al notorietăţii, după alegerea preşedintelui Barack Obama, care a invitat grupul alături de alţi artişti care au susţinut recitaluri cu prilejul învestirii sale la Casa Albă în 2009.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.