Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

May admite că dezastrul s-ar putea repeta: Mai multe clădiri au acelaşi înveliş INFLAMABIL

reuters
incendiu, londra

Testele efectuate asupra învelişurilor exterioare ale unui 'anumit număr' de imobile din Marea Britanie în urma incendiului produs pe 14 iunie la Grenfell Tower din Londra au arătat că acestea sunt 'inflamabile', a declarat joi premierul britanic Theresa May, în Camera Comunelor, transmit AFP şi BBC online, conform agerpres.

'Guvernul a ordonat o anchetă asupra tuturor imobilelor' de locuinţe sociale administrate de consiliile locale, după tragicul incendiu al cărui bilanţ a fost stabilit deocamdată la cel puţin 79 de morţi şi dispăruţi, şi pentru care a fost invocată drept cauză posibilă învelişul exterior al clădirii, a declarat dna May, într-o intervenţie în Camera Comunelor.

Distrugerea moscheii istorice din Mosul, începutul sfârşitului pentru Statul Islamic - FOTO/VIDEO

Ea a precizat că, cu puţin timp înaintea sosirii la parlament, a fost informată că 'un anumit număr dintre aceste teste au arătat că (materialele) erau inflamabile'.

'Autorităţile competente şi pompierii au fost informaţi şi, la momentul la care vă vorbesc, iau toate măsurile posibile pentru a se asigura de securitatea acestor imobile şi ca rezidenţii să fie corect informaţi', a adăugat ea.

'Toţi administratorii de imobile au primit instrucţiuni să efectueze teste de securitate-incendiu suplimentare şi să se asigure că procedurile sunt respectate', a mai spus dna May, precizând că au fost alertaţi de asemenea proprietarii privaţi, cărora li se pun la dispoziţie teste gratuite.

Mai mult de 700.000 de lire sterline au fost alocate pentru supravieţuitorii incendiului, Theresa May asigurându-i pe aceştia că nu vor fi obligaţi să restituie nimic. Ea a precizat că resursele, inclusiv serviciile de sănătate şi cazare, vor fi disponibile pentru toţi cei afectaţi de incendiu, indiferent de statutul lor în Marea Britanie.

'Aş dori să-i asigur pe oameni că nu vom folosi acest tragic incident ca motiv pentru a întreprinde controale de imigraţie asupra celor implicaţi sau a celor care oferă informaţii pentru identificarea victimelor, ori asupra celor care ajută ancheta', a declarat Theresa May.

Citeşte şi: Polemică aprinsă în Austria. Ministrul de externe vrea să ÎNCHIDĂ grădiniţele de musulmani

În replică la declaraţia premierului conservator, liderul laburiştilor, Jeremy Corbyn, a afirmat că locatarii din Grenfell Tower 'au fost abandonaţi - atât imediat (după incendiu), cât şi cu atâta cruzime înainte', el cerând ca ancheta să stabilească 'în ce măsură şi de către cine'.

'Cel puţin 79 de oameni au murit - este atât o tragedie, cât şi un lucru revoltător, pentru că absolut fiecare din aceste decese putea şi trebuia să fie evitat', a subliniat Corbyn.

Theresa May a promis că 'nicio piatră nu va rămâne neîntoarsă' în timpul anchetei şi că 'pentru niciunul dintre vinovaţi nu va exista niciun loc unde să se ascundă'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.