Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MB: Liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, refuză să demisioneze după votul pentru Brexit

camera-comunelor-1 anglia

Jeremy Corbyn, liderul principalei formaţiuni politice de opoziţie din Marea Britanie, Partidul Laburist, a afirmat sâmbătă că va rezista oricărei încercări de înlăturare a sa de la conducerea laburiştilor după ce regatul a votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, politicianul invocând sprijinul puternic de care el se bucură în rândul membrilor partidului, relatează agenţia Reuters.

Corbyn a fost criticat de către unii deputaţi laburişti, care au afirmat că el nu a făcut campanie destul de puternică în sprijinul menţinerii regatului în UE şi că nu a reuşit să convingă milioane de alegători din fief-urile laburiste pentru a susţine tabăra ''Remain''. 

La câteva ore după votul de 52 % pentru Brexit, care a provocat agitaţie pe pieţele financiare şi în lumea politică de pe glob, doi deputaţi laburişti au prezentat o moţiune de neîncredere în cazul lui Corbyn, iar alţii i-au cerut demisia. 

În primul său discurs după referendum, Corbyn a afirmat că va rezista apelurilor de a demisiona, subliniind mandatul larg cu care a fost învestit la conducerea partidului anul trecut, când a obţinut victoria pe valul unui sprijin faţă de agenda sa politică de stânga. 

''Sunt total surprins de faptul că, în ultimele 24 de ore, 140.000 de persoane au spus că nu doresc ca Partidul Laburist să piardă timpul în următoarele două luni cu dezbaterea privind leadership-ul'', a declarat Corbyn, menţionând o petiţie online în care se face apel la el să rămână în funcţia de lider al Partidului Laburist. 

Se estimează că aproximativ o treime din electoratul laburist a susţinut ieşirea Marii Britanii din UE la referendumul de joi, mulţi dintre ei provenind din zonele tradiţionale ale clasei muncitoare, şi principala lor preocupare fiind cea legată de imigraţie. 

Reacţionând la criticile din partea colegilor săi laburişti că nu a răspuns unor astfel de preocupări, Corbyn a afirmat că este nevoie de un dialog naţional privind imigraţia pentru a se ajunge la noi reglementări. ''Nu putem ocoli subiectul privind imigraţia. Ea este în mod clar un factor. Trebuie să lansăm o dezbatere deschisă şi onestă'', a spus liderul laburist. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.