Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MDRAPFE: Cinci bănci au semnat acorduri de garantare pentru implementarea Iniţiativei pentru IMM-uri

www.gazetadenavodari.ro
Ministerul Dezvoltării

Cinci bănci au semnat acorduri de garantare pentru implementarea Iniţiativei pentru IMM-uri în România, prin care se oferă finanţări noi pentru întreprinderi din toate regiunile ţării, potrivit unui comunicat al MDRAPFE. Sursa citată precizează că băncile participante care au semnat acorduri până în acest moment sunt: Raiffeisen Bank, ProCredit Bank România, Banca Comercială Română, Banca Transilvania şi BancPost.

Acordurile cu cele cinci bănci urmăresc să faciliteze accesul la finanţare pentru IMM-uri româneşti, oferindu-se o garanţie care acoperă 60% din fiecare credit şi dobândă redusă. Se estimează că vor fi sprijinite aproximativ 3.700 de IMM-uri. România contribuie la acest instrument cu 100 de milioane de euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, la care se adaugă resurse ale BEI şi ale programului Orizont 2020, arată MDRAPFE. Ca un comentariu asupra semnării acordurilor, Roger Havenith, director general adjunct al FEI, citat în comunicat, a declarat: "Iniţiativa pentru IMM s-a bucurat de o cerere mare şi mă bucur că s-au semnat deja cinci acorduri de garantare. Prin aceste acorduri se vor finanţa 3.700 de IMM-uri în următorii ani. Combinaţia dintre Fondurile Europene Structurale şi de Investiţii, resursele Orizont 2020 ale UE şi cele ale Grupului BEI permite Fondului European de Investiţii să ofere reducerea cerinţelor de garantare pentru IMM-uri prin intermediul băncilor participante".

Pe acelaşi subiect, precizează MDRAPFE, vicepreşedintele BEI, Andrew McDowell, a afirmat: "Aceste cinci bănci sunt instituţii importante de creditare a IMM şi vor avea un rol crucial în sprijinirea antreprenorilor locali prin Iniţiativa pentru IMM. Grupul BEI este angajat ferm în implementarea Iniţiativei pentru IMM şi ne bucurăm să anunţăm, împreună cu autorităţile române, că aceste cinci bănci vor începe foarte curând să ofere finanţări pentru IMM în România. Avem încredere că aceste acorduri vor avea beneficii pe termen lung pentru mediul de afaceri din România".

În comunicat este citat şi comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, care a comentat iniţiativa: "Mă bucur să văd că afacerile româneşti pot beneficia de potenţialul ridicat al Iniţiativei pentru IMM. Antreprenorii români sunt talentaţi şi afacerile mici româneşti sunt competitive, dar au nevoie de multe ori de un sprijin suplimentar pentru a dezvolta produse inovative, pentru a intra in competiţie pe plan global şi a crea locuri de muncă în ţară. Acesta este obiectivul noii iniţiative. Sper ca România să fie un exemplu în Uniunea Europeană şi să convingă şi alte state membre să se alăture Iniţiativei pentru IMM", conform Agerpres.

MDRAPFE precizează că Iniţiativa pentru IMM este un instrument financiar comun al Grupului BEI şi al Comisiei Europene, cu participarea statelor membre ale UE. Instrumentul se implementează în România prin intermediul Programului Operaţional Iniţiativa pentru IMM-uri aprobat de CE în 2016 şi administrat de Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.