Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Șmecheria' prin care ești monitorizat de pe WhatsApp

WhatsApp

National:

Milioane de romani s-au refugiat pe aplicatia WhatsApp, convinsi fiind ca de acolo nu-i poate smulge bratul lung al structurilor informative. Cu toate ca, dupa cum a dezvaluit „National”, si aici deja s-a creat precedentul recunoasterii in instanta, drept probe indubitabile, a unor conversatii purtate pe WhatsApp. Dar, ce-i drept, care nu au fost obtinute prin „picarea pe tehnica” in urma unui mandat judecatoresc, ci doar, chipurile, dupa gasirea telefoanelor de pe care se scrisesera mesajele incriminatorii la diverse perchezitii domiciliare. Urmate de unele informatice.
Cum-necum insa, „sporovaitul” pe „whats” ramane cea mai sigura modalitate de comunicare, mai ales in cazul celor care se simt „tinte in miscare” pentru procurori sau structurile informative. Care nu pot cere mandat pentru aceasta cale de a comunica despre care insasi ditamai Casa Regala Britanica a dat asigurari privind „criptarea integrala”. Si, totusi, pentru a nu ramane chiar cu totul cu buzele umflate, specialistii in monitorizarea comunicatiilor din sistem au gasit „smecheria” prin care reusesc sa „te mute” de pe WhatsApp pe telefonia traditionala, acolo unde pot interveni legal
Blocat din Centrala…
Tot mai multi romani impinsi sau nu pe buna dreptate de „paranoia” interceptarilor in bratele WhtsApp-ului se simt agasati, de ceva vreme, ca aplicatia nu mai functioneaza la parametri normali.
Asa ca ori suna si nu sunt auziti, ori primesc apeluri dar nu pot raspunde, cert este ca devine tot mai greu sa porti o conversatie normala pe Whatsapp. Iar atunci cand ii „arde”, multi renunta la obisnuitele masuri de prevedere si, disperati ca nu pot transmite de urgenta ceea ce vor, renunta sa mai incerce sa comunice „criptat integral” si folosesc serviciul traditional de telefonie mobila. Moment in care, click, si-au si instalat baietii castile, stiind ca daca suni de pe telefonul mobil au tot dreptul legal sa te „agate”. Culmea este insa ca toti „initiatii”  care s-au incapatanat sa afle totusi de ce nu le merge WhatsApp-ul atunci cand le este lumea mai draga au aflat, in cele din urma, ca le erau special perturbate convorbirile „pe whats”, fiindu-le blocate din Centrala…

Ziarul Financiar:

Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank confirmă implementarea fuziunii de la data de 1 Mai 2017, ca urmare a finalizării tuturor procedurilor prevăzute de lege şi în acord cu proiectul de fuziune aprobat de acţionarii celor două bănci, se arată într-un comunicat.
“Cele două bănci recomandă tuturor clienţilor să realizeze toate tranzacţiile şi operaţiunile necesare, prin internet banking sau la ghişeu, până în data de 28.04.2017 şi, specific clienţilor Patria Bank,  să se asigure că au intrat în posesia noului card, că au retras numerar suficient pentru a le servi nevoilor care pot apărea în perioada întreruperii temporare a funcţionării cadurilor precum şi că şi-au informat angajatorul, în cazul persoanelor fizice, şi partenerii, în cazul persoanelor juridice, asupra noilor conturi IBAN valabile de la data fuziunii”, anunţă cele două bănci.
Odată cu implementarea efectivă a fuziunii în data de 1 mai 2017, intră în vigoare noile Condiţii Generale Bancare aplicabile tuturor clienţilor băncilor fuzionate.
Implementarea efectivă a fuziunii presupune o serie de procese complexe care vor avea loc la finalul lunii aprilie şi începutul lunii mai (între 28.04 – 02.05.2017), procese ce vor determina întreruperi temporare în furnizarea anumitor servicii.

RFI:

Prezidenţialele franceze au intrat în faza în care nici unul dintre cei doi candidaţi nu are vreun motiv să se poarte cu mănuşi. Marine le Pen, intervievată pe canalul de televiziune de stat France 2, l-a calificat pe adversarul ei ca pe un "candidat al oligarhiei". Emmanuel Macron, a spus ea, "are o viziune care nu trece dincole de centrul oraşelor, el nu se gîndeşte decît la cei care au avut de cîştigat de pe urma globalizării". Si mai grav, Marine le Pen îl acuză pe Emmanuel Macron că ar fi influenţat de Uniunea organizaţiilor islamice din Franţa… Sunt doar cîteva exemple de atacuri severe dintr-o întreagă salvă care probabil că se reînnoieşte zilnic.
Emmanuel Macron s-a arătat însă şi el ofensiv. Din punctul său de vedere Marine le Pen este o candidată "a urii" pentru că promovează scenariul unei Franţe repliată între frontierele sale. Programul elaborat de candidata Frontului Naţional îi apare lui Emmanuel Macron ca unul extrem de brutal, printre altele întrucît ar urma să izoleze Franţa de lume. In altă ordine de idei, candidatul centrist are cuvinte critice pentru întreaga clasă politică franceză care nu s-a solidarizat în spatele său pentru a constitui un Front Republican anti le Pen şi anti Front Naţional. Ceea ce, în 2002, cînd a ajuns Jean-Marie le Pen în turul al doilea al prezidenţialelor, s-a făcut în mod "natural".
Indubitabil, în această înfruntare Emmanuel Macron dispune de un alt atuu important, dincolo de programul său: şi anume de maşina mediatică franceză. Este suficient să răsfoim principalele reviste apărute săptămîna aceasta ca să ne convingem de acest sprijin. Intr-un fel sau altul, toate se focalizează pe "personalitatea" lui Macron, pe "misterul Macron", pe ascensiune asa fulgurantă.
Pe prima pagină a revistei Le Point apare fotografia candidatului centrist şi acest titlu (cam pompos din punctul meu de vedere): “Singur în faţa istoriei”. Iar în interior, un alt dosar destinat să excite papilele gustative ale publicului, cu titlul: “Cum a reuşit Macron lovitura secolului”. Această lovitură fiind de fapt ascensiunea lui întrucît, notează Le Point, din punct de vedere politic Emmanuel Macron s-a născut doar pe 26 august 2014, cînd a devenit minstru al economiei (avînd doar 36 de ani la ora aceea). Revista l’Express îi acordă şi ea întreaga prima pagină lui Macron, cu fotografia inevitabilă şi acest titlu: “El şi-a cîştigat pariul!” Iar ca subtitlul găsim această incitare la un periplu în culisele unei reuşite: “Istoria secretă a unei incredibile campanii”.
Ceva mai echilibrată, cel puţin pe prima pagină, mi se pare revista L’Obs: ne interpelează un montaj fotografic cu două chipuri, în alb şi negru, privind în direcţii diferite, Emmanuel Macron şi Marine le Pen, cu acest titlu: “Un şoc. Două Franţe.” Iar din interiorul revistei aş semnala un interviul al fostului premier Jean-Pierre Raffarin, om de dreapta, respectat în Franţa, care spune că "al doilea tur al prezidenţialelor se anunţă foarte periculos".
"Să rămînem vigilenţi, mai adaugă demnitarul francez, există enorm de mulţi alegători decepţionaţi care au votat Fillon şi care au votat Mélenchon". De unde neliniştea sa că decepţia acestora ar putea lua forma unui vot extrem, în favoarea lui Marine le Pen.

Romania Libera:

Potrivit unor "scenarii pesimiste", Rusia ar urma să adopte măsuri de ripostă la adresa NATO, întrucât Alianța Atlantică a adus armament ofensiv la frontierele sale, a anunțat miercuri generalul Valery Gerasimov, șeful Statului Major al Rusiei, citat de agenția oficială TASS.
"Arme ofensive au fost plasate de-a lungul întregii linii de contact cu Rusia. Capacitatea aerodromurilor și a porturilor a fost mărită", a susținut generalul Valery Gerasimov.
Aceste măsuri vor permite și dislocarea la frontierele Rusiei a "Forței de Răspuns" a NATO, susține oficialul rus.
Gerasimov a precizat că NATO a adus "formațiuni adiționale și infrastructură de comandament" în cele trei state baltice, în România, Bulgaria și Polonia, că și-a intensificat acțiunile de recunoaștere de-a lungul frontierelor Rusiei și că a dublat numărul de exerciții militare în estul Europei.
Șeful Statului Major al Rusiei a mai susținut că, în acest context, "crește riscul unor incidente militare" și că piloți din țări NATO care nu dețin armament nuclear "se antrenează pentru a folosi asemenea arme".
Viktor Poznihir, un oficial din cadrul Statului Major al armatei ruse, spune că sistemele antirachetă instalate la baze din Europa permit Statelor Unite să lanseze atacuri nucleare împotriva Rusiei, potrivit Sputnik.
"Prezenţa elementelor antibalistice în baze din Europa, la bordul unor nave militare aflate în mări şi oceane situate în apropierea Rusiei creează capabilităţi ofensive puternice, menţinute secrete, pentru lansarea unor atacuri rapide cu rachete nucleare împotriva Rusiei", a declarat miercuri locotenent-generalul Viktor Poznihir.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.