Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meci demonstrativ de baseball SUA – România cu ocazia zilei Jackie Robinson

baseball jackie Robinson

Ambasada SUA, Federația Română de Baseball și Softball și Primăria Municipiului Constanța au plăcerea să vă invite la un meci-eveniment de baseball între echipa SUA, reprezentată de militarii americani din România, și echipa națională de baseball a României. Intrarea publicului la meci este liberă.

DATA: Sâmbătă, 15 aprilie 2017

ORA: 11:00

LOCATIA: Stadionul Portul, Constanța

Meciul celebrează 70 de ani de când, pe 15 aprilie 1947, legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale. Jackie Robinson a debutat pentru echipa Brooklyn Dodgers în 1947. A fost remarcat ca un jucător cu calităţi excepţionale și a activat în cadrul ligii americane de baseball (Major League Baseball), purtând numărul 42. Ulterior acest număr a fost retras, nici o echipă din Major League nemaialocând acest număr, în semn de respect. Jackie Robinson a devenit un nume de referinţă pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar şi pentru promovarea diversităţii şi toleranţei.

Primarul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău, Ambasadorul SUA, Hans Klemm și Președintele Federației Române de Baseball și Softball, Andrei Mirescu vor vorbi în deschiderea meciului. David Burlacu, elev al școlii nr. 30 din Constanța va intona imnurile României și Statelor Unite ale Americii, iar Cercetași Marini din Constanța vor purta cele două drapeluri. Primarul Constanței va arunca prima minge a meciului.

Spectatorii vor avea parte de o atmosferă de sărbătoare tipic americană, cu muzică, răcoritoare, multă bunădispoziție și surprize.

Ambasada SUA a pregătit un scurt material video pe care îl puteți găsi la oricare din următoarele link-uri:

https://www.facebook.com/bucharest.usembassy/videos/10158672885050454/

https://www.youtube.com/watch?v=LlnAEdAz0zo

Mai multe informații despre Jackie Robinson, dar și despre istoria baseball-ului în România puteți găsi la următoarele link-uri:

http://www.jackierobinson.org/

http://baseball-softball.ro/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.