Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mediafax - datorii de peste 40 de milioane de EURO

mediafax

Capul de afis al lungii liste de creditori ai Mediafax Group, compania lui Adrian Sarbu, este banca ING, urmata indeaproape de ANAF. Totalul creantelor Mediafax Group, firma aflata acum in insolventa si al carei patron este arestat,  totalizeaza peste 40 de milioane de euro, relatează National.

Lista mai cuprinde firme de distributie, de servicii, nume precum fostul director general Orlando Nicoara, dar si proprietarii cladirii in care isi desfasoara in prezent activitatea Mediafax Group.

Statul are de recuperat aproape 13 milioane de euro

Cu un credit de 15,6 milioane de euro, banca ING conduce Adunarea Creditorilor Mediafax Group. Membrii Comitetului Creditorilor sunt Agentia Nationala de Administrare Fiscala – cu aproape 13 milioane de euro si MediaSat, cu 3,6 milioane de euro. MediaSat face parte tot din grupul de companii detinute de Adrian Sarbu si ofera servicii de internet. Printre cei care au de recuperat sume consistente de la Mediafax Group sunt si cei de la Conde Nast, detinatorii licentelor pentru titlurile internationale editate de Mediafax, dar si Biroul Roman de Audit Transmedia. De asemenea, multe agentii de publicitate au incercat sa intre la masa credala, dar nu au fost admise. Singura care a reusit este McCann. Asa cum spuneam, chiar si sediul in care activeaza acum Mediafax Group a creat datorii, potrivit paginademedia.ro, proprietarul cladirii avand de recuperat de la compania lui Sarbu aproape cinci milioane de euro. De altfel, in top cinci creditori apar si doua companii detinute de Adrian Sarbu: MediaSat (servicii de internet) si Mediafax SA. Lista ii mai cuprinde printre creditori si pe Posta Romana, cu circa 300.000 de euro, pe fostul director general Orlando Nicoara, atat personal  – cu peste 80.000 de euro, cat si prin firma Uzina de net – cu 160.000 de euro.  La masa credala s-au mai inscris si companii de distributie, firme de curierat, tipografii, totalul creditorilor insumand peste 40 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.