Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mediatorul ONU pentru criza siriană: O divizare a Siriei nu trebuie acceptată

siria

Mediatorul ONU pentru criza siriană, Staffan de Mistura, a făcut apel la comunitatea internaţională să nu accepte o divizare a Siriei, o idee vehiculată de unii diplomaţi şi analişti în contextul continuării conflictului militar din această ţară, informează BBC, pe site-ul său în limba rusă. 

''În această etapă, trebuie evitată cu orice preţ o divizare a Siriei, care de fapt este deja luată în considerare ca o variantă posibilă. Noi considerăm însă că aceasta va fi o tragedie'', afirma luni emisarul ONU în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva. 

Reprezentantul Naţiunilor Unite a atras totodată atenţia că situaţia din Siria poate deveni un ''coctail toxic'', cu scenarii ale conflictelor din Afganistan, Libia şi Somalia. 

Mediatorul ONU a mai indicat că, de la intervenţia militară rusă în Siria, începută la 30 septembrie, aproximativ 40.000 de sirieni şi-au părăsit casele şi s-au refugiat în alte regiuni ale ţării. În acest context, el a cerut regimului de la Damasc şi forţelor militare ruse să înceteze operaţiunile militare în zonele localităţilor Zabadani, Kefraya, Fua şi să permită evacuarea populaţiei civile din aceste teritorii. 

''Intervenţia militară rusă a introdus o nouă dinamică'', constata Staffan de Mistura în aceeaşi conferinţă de presă, subliniind că înfrângerea terorismului nu poate reuşi decât printr-un proces politic paralel. 

Staffan de Mistura se află marţi la Moscova pentru a discuta situaţia din Siria cu conducerea rusă, după care se va deplasa la Washington, precizează sursa citată. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.