Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medici fără Frontiere: Un nou spital din Siria, distrus de bombardamente

explozie Siria

Un spital sprijinit de organizaţia umanitară 'Medici fără Frontiere' (MSF) a fost distrus la Alep, în nordul Siriei, în urma unui bombardament aerian care a încălcat dreptul umanitar internaţional, fără a provoca însă victime, a anunţat miercuri, la Paris, această organizaţie neguvernamentală, citată de AFP. 

'Spitalul Omar Ben Abdulaziz, situat la est de Alep şi sprijinit de MSF a fost distrus. MSF condamnă cu cea mai mare fermitate acest act care, încă o dată, sfidează cele mai elementare reguli ale dreptului umanitar internaţional, ce se aplică punctelor de îngrijire' medicală, subliniază organizaţia într-un comunicat, indicând că atacul aerian s-a produs marţi. 

Potrivit unui reporter AFP aflat la faţa locului, spitalul lovit de bombardament este unul dintre cele mai importante situate la est de Alep. Atacul aerian a vizat o clădire de zece metri, care a suferit daune uşoare şi ar trebui să se redeschidă în două zile după reparaţii, potrivit aceleiaşi surse. 

Conform organizaţiei menţionate, acest spital furniza asistenţă medicală primară, servicii chirurgicale şi dispunea şi de un serviciu de maternitate. 

'Atacurile împotriva infrastructurii de sănătate sunt aproape zilnice. Situaţia este catastrofală: civili şi lucrători în domeniul sănătăţii sunt primele victime. Este necesar ca aceste atacuri să înceteze şi aşteptăm o aplicare urgentă a dreptului internaţional umanitar', afirmă într-un comunicat medicul Françoise Sivignon, preşedintele MSF. 

La începutul lunii iunie, trei alte spitale au fost distruse de bombardamente în Siria, făcând zece morţi printre civili, aminteşte MSF. La Alep, MSF şi partenerii săi susţin şase unităţi medicale, potrivit AFP. 

Războiul din Siria, care a intrat deja în al şaselea an, s-a soldat cu peste 280.000 de morţi şi milioane de refugiaţi şi persoane strămutate. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.