Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medicul şpăgar, trimis în arest la domiciliu

Judecătorul pentru drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş a decis, marţi seara, plasarea în arest la domiciliu a medicului ortoped Adrian Dumitru Ivănescu, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, care a fost surprins în flagrant delict, luni, în timp ce primea 800 de euro, pretinşi de la un pacient pentru a-l opera.

Citeşte şi: AUTODENUNȚUL original al lui Sebastian Ghiță depus la Parchetul General / DOCUMENT

Instanţa a respins astfel propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a medicului, cercetat pentru luare de mită în formă continuată (două acte materiale). Încheierea nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestaţie.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a anunţat marţi că, în data de 18 iulie, medicul specialist a acceptat suma de 300 de euro de la un aparţinător al unui pacient, pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale la coloana vertebrală.

Vezi și: Laura Codruța Kovesi REACȚIONEAZĂ la autodenunțul lui Sebastian Ghiță

"Apoi, la data de 29.07.2016, a pretins de la martora C.Z. suma de 1.000 de euro în legătură cu intervenţia chirurgicală efectuată la data de 18.07.2016, în cadrul SCJU Târgu Mureş, asupra pacientului C.E. Ulterior, la data de 14.09.2016, cu ocazia unui control asupra pacientului C.E., Ivănescu Adrian a pretins de la acesta şi de la martora C.Z. o sumă nedeterminată de bani, în legătură cu efectuarea unei alte intervenţii chirurgicale asupra umărului drept al martorului C.E., procedură ce urma să fie efectuată tot în cadrul SCJU Târgu Mureş, încurajându-i să vândă diverse bunuri din gospodărie pentru a obţine suma necesară pentru intervenţie. La data de 26.09.2016, Ivănescu Adrian Dumitru, în timp ce se afla în Centrul Medical Galenus din Târgu Mureş, a fost surprins în flagrant după ce a primit suma de 800 de euro în legătură cu intervenţia din data de 18.07.2016, cu aceeaşi ocazie spunându-le, încă o dată, celor doi martori, faptul că operaţia la umăr, la un spital de stat, 'costă' 1000 de euro", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

Citeşte şi: LOVITURĂ în imaginea Partidului România Unită: 'Infiltrat de oamenii lui Soros'

Suportul de specialitate în documentarea acestui caz a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar cercetările sunt coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.