Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mediul universitar a EXPLODAT la adresa Guvernului: Ni se pregătește ceva extrem de grav!

flux24.ro
Universitatea Bucureşti

Mediul universitar dă în clocot, după o decizie controversată a Guvernului. Profesorul universitar Marian Preda, de la Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București, atrage atenția asupra faptului că actualul Guvern vrea să naționalizeze banii din fondurile proprii ale universităților, pentru a putea plăti majorările de salarii din acest sector.

Citește și: Nouă lovitură de imagine pentru Klaus Iohannis. FOTOGRAFIE cu Donald Trump și Prima doamnă

Citește și: O nouă prognoză DURĂ a meteorologilor: Cum va fi vremea la început de weekend

”Dragi universitari, nu mai dormiți liniștiți, ni se pregătește ceva extrem de grav: GUVERNUL NAȚIONALIZEAZĂ BANII DIN FONDURILE PROPRII ALE UNIVERSITĂȚILOR, BANI ECONOMISIȚI CU GREU ÎN TRECUT!! Ce autonomie, ce competiție, ce dezvoltare? Se confiscă banii de rezervă de la universități și facultăți, se naționalizează, pentru a plăti cu banii noștri legile date de ei. E CA ȘI CUM GUVERNUL I-AR CONFISCA CUIVA ECONOMIILE DE LA BANCĂ PENTRU A-I PLĂTI CU ELE SALARIUL.
Prin OUG nr. 63/2017 privind rectificarea bugetara, Art 24 alineatul 6 ( https://legeaz.net/monitorul-…/oug-63-2017-rectificare-buget ) se prevede, implicit, că cheltuielile pentru drepturile salariale prevăzute de Legea 85/2016 care trebuiau platite din fondurile alocate de Guvern (așa cum s-a și întâmplat în 2016 când Guvernul tehnocrat susținut de PSD a alocat universităților fondurile necesare pentru aceste plați de care ele nu sunt responsabile) vor fi acum platite din fonduri proprii, din soldurile acumulate în trecut de universități. 
În anul acesta în care și-au mărit cu nerușinare propriile salarii, salariile parlamentarilor, ale aleșilor locali, în care au dat pensii speciale nesimtite, tocmai pentru bugetele universităților nu mai au bani și ne obligă să facem plățile decise de ei din banii nostri de rezervă, din soldurile strânse cu greu în trecut, bani care ar trebui alocați pentru investițiile pentru care ei nu ne dau nimic. 
Fondurile despre care se vorbește sunt atât de mari până în 2020 încât universitățile vor intra, unele imediat și altele în câțiva ani, în incapacitate de plată. 
Nu este de glumă, cine nu se revoltă, cine nu protestează la această agresiune fără precedent asupra universităților, le este complice acestor gropari ai autonomiei universitare și chiar ai universităților din România! Eu unul, dacă lucrurile rămân așa, voi ieși în stradă, pentru că nu se mai poate cu acest guvern de incompetenți”, scrie Marian Preda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.