Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mega-operaţiune a procurorilor: 20 de reţineri într-un dosar

primar arestat

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au efectuat marţi mai multe percheziţii la şcoli de şoferi din Bucureşti şi la Direcţia de Eliberare a Permiselor Auto. În urma acţiunii de ieri au fost reţinute nu mai puţin de 20 de persoane, dintre care şase sunt poliţişti, informează Realitatea TV. Ancheta vizează eliberarea frauduloasă a permiselor de conducere, în unele cazuri chiar fără susţinerea examenului, în schimbul unor sume de sute de euro.

Vezi şi: Percheziţii la şcoli de şoferi şi o instituţie publică. Zeci de persoane vizate

Anchetatorii au descins marţi la Direcţia Regim Permise şi Înmatriculări, acasă la mai multe persoane şi la sediile unor şcoli de şoferi. Potrivit procurorilor, 87 de suspecţi au pus la cale o adevărată reţea, în care instructorii auto erau cei care colectau sumele de la cursanţi. Ulterior, banii oferiţi drept mită, între 200 şi 300 de euro pentru un permis, ajungeau la poliţişti fie direct, fie prin intermediari.

Astfel, cei care voiau să obţină permis de conducere treceau prin proba practică fără a fi depunctaţi pentru greşeli. În unele cazuri, cursanţii erau declaraţi admişi şi fără să se prezinte. În total, 40 de persoane sunt suspectate că ar fi luat permisul oferind mită. Acuzaţi sunt şi 30 de instructori care ar fi colectat banii, 10 poliţişti şi alţi şapte intermediari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.