Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mega-proiect pentru București gândit de Gabriela Firea și Guvern: 'Va fi la standarde europene'

Gabriela Firea Vlad Voiculescu

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, si Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, au avut o intrevedere la sediul PMB. In cadrul intalnirii, la care a participat si directorul ASSMB Emanuel Botnariu, s-au discutat prioritatile actualei administratii bucurestene si ale ministerului in domeniul sanatatii, dar si modul in care cele doua institutii pot colabora eficient.

Citeşte şi: Noi măsuri ale Guvernului tehnocrat: Apare o nouă TAXĂ

Cei doi oficiali au discutat despre posibilitatea construrii unui Spital Regional in Bucuresti, avand in vedere nevoia de suplimentare a serviciilor medicale in Capitala si in intreaga regiune. Spitalul Regional ar putea fi finantat din fonduri publice locale si centrale. Atragerea de fonduri europene suplimentare reprezinta, de asemenea, o solutie de explorat. „ Pe 7 septembrie voi pleca la Bruxelles, unde ma voi intalni cu dna Comisar European Corina Cretu, impreuna cu care voi discuta si despre realizarea acestui proiect extrem de important pentru bucuresteni. Vom gasi impreuna cea mai buna solutie pentru finantarea sa.” a declarat Primarul General. „ Ministerul Sanatatii incurajeaza implicarea autoritatilor locale in investitiile din sistemul sanitar. Vom cauta amplasamentul viitoarei unitati si vom pregati proiectul in paralel cu pregatirea celorlalte proiecte de spitale regionale la Iasi, Cluj si Craiova”, a declarat, la randul sau, ministrul Sanatatii.

Citeşte şi: Noi probleme cu RCA-ul: ASF anunţă că doar jumătate dintre dosare primesc banii în termenul legal

Gabriela Firea si Vlad Voiculescu au discutat si despre inventarul pe care Primaria decis sa il faca la toate cele 19 spitale aflate in subordinea Municipalitatii, pentru a afla exact ce dotari sunt urgente, ce reparatii sunt necesare si care este nevoia de personal pentru a acoperi nevoile spitalelor. In acest moment, se mai asteapta date doar de la 2 spitale ale ASSMB, restul transmitand deja inventarul solicitat. „ Asa cum s-a aprobat joi in sedinta Consilliului General, la propunerea Primarului General, ca toate cele 447 cabinete medicale scolare si cele 143 cabinete stomatologice din unitatile de invatamant public prescolar, scolar si universitar din municipiul Bucuresti sa fie dotate cu echipament si personal de specialitate, asa voi propune si in sedinta Consiliului General din septembrie ca toate cele 19 spitale din subordinea ASSMB sa fie dotate si modernizate, pentru ca acestea sa inceapa sa functioneze asa cum trebuie sa o faca intr-o capitala europeana” a subliniat Gabriela Firea.

Citește și: Cum va fi vremea în următoarele trei zile: Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Ministrul sanatatii a felicitat si incurajat initiativa Primarului General de a realiza un inventar de necesitate in spitalele ASSMB. Voiculescu a accentuat importanta pregatirii judicioase a oricarui proiect de investitii si a unei viziuni integrate. In continuare, Vlad Voiculescu i-a comunicat Primarului General al Capitalei ca Ministerul lucreaza la un nou model cadru al contractului de management care se va incheia intre managerul spitalului public si institutia care are in subordine spitalul. Cei doi oficiali au convenit sa aiba loc o consultare si cu specialisti din cadrul ASSMB in cadrul acestui proces, conform unui comunicat de presă.

Citește și: Obiectiv incredibil impus de Gigi Becali după ce a aflat adversarii Stelei în grupele Europa League

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.