Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mega-scandalul de corupție la cel mai înalt nivel din Brazilia ia amploare

twitter.com
petrobras

Un senator brazilian inculpat în dosarul de corupţie Petrobras a acuzat-o sâmbătă pe preşedinta Dilma Rousseff că a "moştenit şi beneficiat direct" de această reţea de mituire, despre care ea "ştia totul", scrie AFP. 

"Dilma a moştenit şi beneficiat direct de acest sistem care i-a finanţat campaniile electorale" din 2010 şi 2014, a afirmat Delcidio Amaral, fost lider al grupului senatorial al Partidului Muncitorilor (PT, stânga), într-un interviu acordat săptămânalului Veja. 

În timp ce fostul preşedinte Luis Inacio Lula da Silva, suspectat de corupţie de către justiţie, "a condus sistemul" mitei, "Dilma ştia totul. Diferenţa este că ea a pretins să nu aibă de-a face cu această afacere", a subliniat Delcidio Amaral. 

Potrivit senatorului, "Lula a negociat direct cu partidele pentru a-i numi pe directorii grupului petrolier şi a ştiut foarte bine cum îi utilizau partidele pe aceşti directori" cu scopul de a strânge bani. 

Pentru a împiedica o anchetă, Dilma Rousseff şi predecesorul său "au încercat sistematic să obstrucţioneze activitatea justiţiei", a mai spus el. 

Fost lider al grupului PT din Senat, Delcidio Amaral l-a mai acuzat la începutul săptămânii pe ministrul educaţiei, Aloizio Mercadante, că a încercat să îi cumpere tăcerea în afacerea Petrobras. 

El s-a exprimat în cadrul unui acord de colaborare cu justiţia în schimbul reducerii unor viitoare pedepse. 

Aceste noi acuzaţii au intervenit la o zi după vaste manifestaţii în toată ţara ale stângii braziliene în apărarea guvernului, la câteva zile după protestele a trei milioane de brazilieni care au cerut demisia preşedintei.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.