Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mehdi Karroubi, unul din liderii opoziţiei din Iran, a intrat în greva foamei

ISIS, iran

Unul din liderii opoziţiei din Iran, Mehdi Karroubi, a intrat miercuri în greva foamei, cerând să fie judecat în cadrul unui proces public în loc să rămână în arest la domiciliu, regim la care este consemnat din 2011, transmite Reuters. Clericul în vârstă de 80 de ani, care a fost supus unei intervenţii pe cord luna trecută, a avut în ultimii ani mai multe probleme de sănătate.

"Tatăl meu a intrat astăzi în greva foamei, după rugăciunea de dimineaţă", a declarat telefonic pentru Reuters fiul opozantului, Mohammad Taghi Karroubi, care trăieşte în Marea Britanie. "A cerut din nou să fie judecat în cadrul unui proces public şi ca forţele de securitate să plece din casă", a precizat acesta.

Pe lângă agenţii de securitate care îi păzesc casa, un dispozitiv de camere video şi microfoane înregistrează totul, permanent, afirmă familia lui Karroubi, fost preşedinte al parlamentului şi fost candidat la preşedinţie în 2009. El a fost consemnat la domiciliu în februarie 2011, după ce liderii opoziţiei le-au cerut susţinătorilor lor să iasă în stradă în semn de solidaritate cu revoltele pro-democraţie din ţările arabe.

Mehdi Karroubi l-a susţinut pe preşedintele Hassan Rouhani pentru un al doilea mandat şi a votat pentru el la alegerile din mai. Şeful statului a promis în timpul campaniei că-i va elibera pe deţinuţii politici. Conform unor oficiali iranieni, ayatollahul suprem al Iranului, Ali Khamenei, care are cuvântul final de spus în chestiunile de importanţă majoră ale ţării, este cel care a ordonat arestul la domiciliu pentru liderii opoziţiei, conform Agerpres. Karroubi este acuzat de ""trădare", dar nu a fost inculpat oficial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.