Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Melenchon îşi întreabă alegătorii cu cine votează în turul II al alegerilor din Franţa

Mélenchon

Jean-Luc Mélenchon, candidatul stângii radicale plasat pe locul al patrulea în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, cu aproape 20% din voturi, a lansat o consultare prin care îşi întreabă susţinătorii săi dacă îl vor vota pe centristul Emmanuel Macron, favoritul scrutinului, în runda decisivă, transmite miercuri Reuters, potrivit agerpres.

Într-un comunicat al mişcării 'La France insoumise' ('Franţa nesupusă') a lui Mélenchon, aceasta afirmă că niciunul din membrii săi nu va vota pentru lidera Frontului Naţional, Marine Le Pen, pe 7 mai, în turul al doilea de scrutin.

Erdogan tună şi fulgeră la uşa Europei: 'Turcia nu poate aştepta la nesfârşit!'

Consultarea este rezervată doar membrilor înregistraţi înaintea primului tur şi oferă trei opţiuni: vot alb, vot pentru Macron sau abţinere.

'Turul al doilea îi pune faţă în faţă pe candidata extremei drepte şi pe candidatul finanţei extreme', se spune în comunicatul mişcării 'La France insoumise', care precizează că 'aceasta nu este o recomandare de vot, scopul consultării fiind doar 'de a cunoaşte poziţiile nesupuşilor'.

'Prin definiţie, Franţa nesupusă este căsătorită cu principiile de libertate, egalitate, fraternitate. Prin urmare, votul pentru candidata de extremă dreapta nu va fi prezentat ca opţiune', explică mişcarea lui Jean-Luc Mélenchon.

În timpul campaniei, acesta a fost un critic acerb atât al lui Macron, ex-ministru al economiei şi fost bancher de investiţii, cât şi al Marinei Le Pen. Înaintea turului întâi, el a afirmat că nu îşi va declara susţinerea faţă de niciun alt candidat şi şi-a respectat promisiunea.

O femeie de afaceri din SUA a fost CONDAMNATĂ pentru SPIONAJ în China

Consultarea a început marţi seară şi se va încheia în ziua de 2 mai, la prânz, rezultatul urmând să fie anunţat în aceeaşi zi.

Mélenchon susţine politici similare cu ale lui Le Pen în ce priveşte protecţia angajaţilor şi antiglobalizarea, existând posibilitatea ca unii dintre susţinătorii săi să o prefere pe lidera FN în turul al doilea. Mélenchon se opune însă vehement poziţiei antiimigraţie a lui Le Pen.

Sondajele îl creditează pe Macron cu prima şansă la câştigarea preşedinţiei, cu un scor de cel puţin 60% în turul al doilea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.