Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleşcanu a subliniat rolul Consiliului de Afaceri Americano - Român la MAE

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a subliniat rolul pe care Consiliul de Afaceri Americano - Român l-a avut în ultimii ani în amplificarea volumului schimburilor comerciale bilaterale, afirmaţie făcută cu ocazia primirii, miercuri, la sediul MAE, a delegaţiei AMRO, aflată în România cu prilejul celei de-a cincea misiuni anuale de promovare economică. Potrivit unui comunicat al MAE, şeful diplomaţiei române a reiterat, în context, angajamentul Guvernului pentru consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic România-SUA prin identificarea de noi proiecte de colaborare.

"Ministrul Teodor Meleşcanu a evidenţiat şi o serie de performanţe ale economiei româneşti, precum şi prognozele pozitive pentru 2017. De asemenea, a făcut o scurtă trecere în revistă a politicilor economice promovate de Guvern prin Programul de Guvernare, pentru îmbunătăţirea climatului de afaceri, pentru asigurarea stabilităţii, transparenţei şi predictibilităţii cadrului legislativ. A reconfirmat interesul autorităţilor române pentru creşterea investiţiilor americane în România, precum şi pentru proiecte de promovare a companiilor româneşti în SUA", precizează sursa citată.

În comunicat se mai arată că delegaţia AMRO a mulţumit şefului diplomaţiei române pentru sprijinul constant acordat iniţiativelor Consiliului şi în derularea dialogului cu instituţiile româneşti din administraţia centrală, reprezentanţii conducerilor companiilor americane exprimându-şi satisfacţia pentru proiectele de investiţii pe care le desfăşoară în România, precum şi interesul de a contribui la amplificarea schimburilor economice româno-americane. MAE menţionează, de asemenea, că în cadrul discuţiilor a fost amintită misiunea economică guvernamentală americană Trade Winds, care urmează să fie desfăşurată de Departamentul Comerţului al SUA, în luna octombrie 2017, într-o serie de state din Europa de Sud-Est, Forumul Trade Winds pentru toată regiunea urmând să aibă loc la Bucureşti în perioada 18-20 octombrie 2017, conform Agerpres.

Comunicatul precizează că, în prezent, AMRO are în componenţă 18 companii americane de renume, printre care: ADM, Amgen, Amerocap, Boeing, Cargill, Coca-Cola Company, Eli Lilly, ExxonMobil, Lokheed Martin, MetLife, Mega Company, Parsons, Pfizer, Philip Morris International, Smithfield, Textron, Timken şi Warburg Pincus, provenind din diverse domenii de afaceri: energie, agricultură, industria de apărare, industria farmaceutică, industria prelucrătoare, infrastructură de stocare, asigurări, iar conducerea Consiliului este asigurată, în prezent, de compania Smithfield.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.