Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleşcanu, discuţii cu reprezentanţii UCOR despre consolidarea prezenţei la evenimente de diplomaţie

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a avut miercuri o întrevedere cu reprezentanţii Uniunii Consulilor Onorifici din România şi a vorbit cu aceştia inclusiv despre consolidarea prezenţei lor în cadrul evenimentelor de diplomaţie, informează MAE într-un comunicat transmis Agerpres. În conformitate cu priorităţile programului de guvernare legate de diplomaţia economică şi diplomaţia publică, au fost trecute în revistă stadiul şi perspectivele dialogului instituţional cu corpul consulilor onorifici străini acreditaţi în România, lansat în noiembrie 2016, arată sursa citată.

Şeful diplomaţiei române a subliniat rolul instituţiei consulilor onorifici, de punte de legătură cu ţările pe care aceştia le reprezintă în România, cu precădere pe linia diplomaţiei economice şi a relaţionării interumane, exprimând totodată disponibilitatea MAE de a aprofunda dialogul cu UCOR, inclusiv în format extins cu alte instituţii şi ministere de linie relevante. Întâlnirea a prilejuit o trecere în revistă a unor idei şi iniţiative menite să ducă la întărirea reprezentativităţii corpului consulilor onorifici din România şi la consolidarea prezenţei acestora în cadrul evenimentelor de diplomaţie economică şi publică, precizează MAE.

Uniunea Consulilor Onorifici din România a fost înfiinţată în iunie 2015 ca organizaţie non-guvernamentală (23 de membri fondatori), cu scopul de a promova şi a încuraja parteneriatele de specialitate şi proiectele sociale de interes comun pentru consulii onorifici din România. Preşedintele UCOR este Andreas Huber, consul onorific al Austriei la Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.