Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meleşcanu l-a asigurat pe preşedintele Parlamentului Republicii Moldova de sprijinul României în parcursul european

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut, joi, o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, aflat în vizită în România, şi l-a asigurat pe acesta de sprijinul României pentru parcursul european al ţării vecine. Cei doi înalţi demnitari au făcut o trecere în revistă a stadiului cooperării bilaterale, cu accent pe realizarea proiectelor de interconectare din domeniile energiei şi transporturilor, abordând, totodată, şi evoluţiile relevante din Republica Moldova şi relaţia cu Uniunea Europeană, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis Agerpres.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre demersurile de reformă întreprinse de Guvernul şi Parlamentul de la Chişinău în contextul implementării Acordului de Asociere şi a Acordului Aprofundat şi Cuprinzător de Liber Schimb cu UE, şeful diplomaţiei române evidenţiind necesitatea continuării consecvente şi aprofundării reformelor în beneficiul bunăstării cetăţenilor Republicii Moldova. Preşedintele Legislativului de la Chişinău a mulţumit României pentru sprijinul constant şi concret acordat şi a subliniat relevanţa proiectelor comune de colaborare pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

Ministrul Teodor Meleşcanu a reiterat importanţa prioritară acordată relaţiei cu Republica Moldova în ansamblul politicii externe a României şi a reasigurat de angajamentul activ al ţării noastre în avansarea parcursului european al Republicii Moldova, arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.