Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membrii PSD se înghesuie la urne. Câte voturi a strâns Dragnea până la ora 12

vot psd

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale a PSD, deputatul Florin Iordache, a anunţat că, până la ora 12,00, 36% dintre membrii partidului s-au prezentat la urne pentru a-şi alege preşedintele.

Potrivit acestuia, o prezenţă mai mare a fost înregistrată în judeţele Neamţ, Olt, Dolj şi Brăila şi în Sectorul 1 din Capitală. 

"La ora 12,00, din cei 532.000 s-au prezentat (la urne - n.r.) 195.130, asta înseamnă o prezenţă de 36%. Avem o prezenţă mai bună în judeţele Neamţ, Olt, Dolj, Brăila şi o prezenţă mai slabă în Harghita, Covasna, Sectorul 4 şi 5. (...) Ţinând cont de condiţiile meteo este o prezenţă bună. Ne aşteptăm la o prezenţă cât mai mare, dar sunt zone în care colegii ne-au semnalat condiţii meteo extreme", a precizat Iordache, la sediul PSD, potrivit Agerpres.

Vezi şi: În ziua alegerilor din PSD, Victor Ponta îşi recunoaşte înfrângerea

El a explicat că în judeţul Teleorman s-au prezentat la urne 6.351 de membri de partid (51% prezenţă la urne), în Gorj 5.220 membri din 13.000 "deci undeva la 47%", iar în judeţul Neamţ a fost înregistrată o prezenţă de "aproape 51%", din cei 23.000 de membri de partid prezentându-se la urne 12.100. 

"În procente, Sectorul 1 are o prezenţă de 51%, iar Sectoarele 4 şi 5 o prezenţă de 18%", a mai spus Iordache, adăugând că la secţia specială, amenajată în sediul central al PSD, au votat 35 membri de partid.

Deputatul social-democrat a ţinut să precizeze că şi în Republica Moldova din cei 420 de membri s-au prezentat la vot 125. 

"Este important că şi colegii noştri din Moldova sunt interesaţi de acest scrutin. Deci, aproape 25% din membrii de partid din Republica Moldova deja au votat", a susţinut Iordache, adăugând că nu a fost centralizată însă prezenţa la urnele amenajate în afara graniţelor României. 

"Nu au fost semnalate incidente. S-a permis reprezentanţilor ONG-urilor, care au solicitat prezenţa şi monitorizarea în secţiile de votare, să participe. (...) Acolo unde condiţiile meteo au impus şi au fost persoane cu probleme medicale au putut ajunge şi cu urna mobilă, dar au fost cazuri extreme. Numai în situaţii speciale medicale", a explicat Florin Iordache.

Vezi şi: Ion Iliescu a încurcat secolul. L-a votat pe Dragnea după statutul din 1910

Întrebat câte secţii de vot au fost deja închise, deputatul PSD a replicat: "Nu avem o centralizare, dar în secţiile de vot unde a fost un număr mic de membri de partid, 50 - 70 membri, procesul electoral s-a terminat. S-a închis, s-a făcut proces verbal şi s-a trimis la organizaţia judeţeană". 

Social-democraţii îşi aleg duminică preşedintele, singurul candidat la această funcţie fiind actualul preşedinte interimar al PSD, Liviu Dragnea. 

Pentru alegerile interne ale PSD au fost amplasate urne de vot în toată ţara, care vor fi deschise între orele 8,00 şi 20,00, rezultatele votului urmând să fie centralizate la Bucureşti. 

Rezultatele alegerilor de duminică vor fi validate luni de Comitetul Executiv Naţional, iar pe 18 octombrie, în cadrul Congresului extraordinar a partidului vor fi aleşi şi ceilalţi membri ai conducerii, preşedinte executiv, vicepreşedinţii, secretarul general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.