Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membru MARCANT în PSD, atac DEVASTATOR la adresa procurorului general: 'Respingerea solicitării Parlamentului, gravă neglijenţă şi rea-credinţă'

augustin lazar

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a demontat la Antena 3, răspunsul procurorului general Augustin Lazăr cu privire la solicitarea comisiei parlamentare de ancheta, care ceruse dosarul privind alegerile din 2009.

Membru al comisiei, Eugen Nicolicea, a ținut să sublinieze că normele se aplică în cadrul procedurii penale, însă în momentul de față nu mai sunt valabile, căci dosarul a fost clasat.

"În primul rând, normele de procedură se aplică în cazul procedurii penale. (...) Ori în momentul de faţă nu se mai desfăşoară nicio procedură penală. Singuri au declarat că dosarul e clasat. rin urmare, invocarea articolului 285. Chiar acolo spune „in timpul urmaririi penale”. M-ar mira ca domnul Lazăr să nu ştie acest lucru. (...) La al doilea paragraf ne spune că s-au desfăşurat nepublice cercetări. De acord cu el. La trecut: s-au desfăşurat. Nu se mai desfăşoară. (...) Avem în regulament şi în statut că documentele pe care le avem nu sunt publice. (...) Aliniatul 3 invocă două decizii ale Curţii care se refereau la nişte prevederi din regulament, declarate neconstituţionale, şi pe care noi nu le-am invocat sub nicio formă şi nu se aplică. Deci e vorba de acele decizii 317 şi 45/1994. De asemenea, ne mai trimite din nou la Codul Penal. (...) De două ori face trimitere la articole din Codul de Procedură care, după părerea mea, sunt gravă neglijenţă.", a declarat Eugen Nicolicea.

Citeşte şi: Procurorii DNA Ploieşti, sub LUPA Inspecţiei Judiciare. Ce vizează verificările

Parchetul General a respins solicitarea comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile din 2009, care ceruse Parchetului dosarul deschis in urma afirmatiilor lui Dan Andronic si care viza scrutinul.

"Codul de procedura penala prevede in mod expres si limitativ persoanele care au acces la dosar si care pot obtine fotocopii, comisiile parlamentare neregasindu-se printre acestea", arăta procurorul general Augustin Lazar în răspunsul transmis Parlamentului.

Citeşte şi: Scandal de PROPORŢII după preluarea echipei Rapid. Lider PNL, acuzaţii GRAVE la adresa primarului Tudorache

În replică, Eugen Nicolicea susţine că reacţia Parchetului General tinde către o abatere disciplinară

"În primul rând, zic eu că e gravă neglijenţă pentru că au invocat nişte lucruri pe care trebuia să le ştie orice învăţăcel, nu un şef de Parchet. A doua chestiune – încălcând principiul conclucrării loiale cu celălalte instituţii. Pentru că, dacă observaţi, se spune „V-am da dacă suntem obligaţi”. Colaborarea loială nu înseamnă să reacţionezi doar când eşti obligat. (...)Atunci înseamnă că există chiar rea-credinţă. Ori exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă sau rea-credinţă e abatere disciplinară şi trebuie să reacţioneze CSM şi, bineînţeles, ministrul dacă binevoieşte.", a conchis Nicolicea.

Citeşte şi: STUDIUL care ne arată HARTA cutremurelor POLITICE. Unde se situează România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.