Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MENCS: 141.035 de cereri de inscriere in clasa pregatitoare, dupa doua saptamani de inscrieri

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice informeaza ca dupa doua saptamani din calendarul de inscrieri, s-au inregistrat in aceasta perioada, 141.035 de cereri de inscriere in clasa pregatitoare, potrivit Hotnews.

Dintre acestea, 117.032 de cereri (83%) vizeaza copiii cu varsta de 6 ani, impliniti inainte de data de 1 septembrie 2016, iar 24.003 cereri (17%), copiii cu varsta de 6 ani (impliniti incepand cu data de 1 septembrie 2016). Anul trecut, pe acelasi segment de calendar au fost depuse 140.677 de solicitari, imformeaza Ministerul Educatiei intr-un comunicat de presa.

Ministerul reaminteste ca termenul-limita pentru prima etapa rezervata inscrierilor este vineri, 18 martie, ora 18:00. Cererile-tip, semnate de parintii sau tutorii legali, pot fi completate la unitatea de invatamant unde se doreste inscrierea sau online. In acest al doilea caz, cererile-tip trebuie validate la secretariatul scolii pentru care s-a optat, procedura care se desfasoara zilnic, in intervalul orar 8:00 - 18:00 (luni-vineri), respectiv 09:00 - 13.00 (sambata).

In intervalul 25 - 26 martie vor fi afisate, atat in unitatile de invatamant, cat si pe site-urile acestora si ale inspectoratelor scolare judetene/al municipiului Bucuresti, informatii privind candidatii inmatriculati, numarul locurilor ramase libere si lista copiilor neinscrisi dupa prima etapa.

A doua etapa de inscriere se va derula in perioada 30 martie - 8 aprilie, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate pe 15 aprilie. Intre 19 - 22 aprilie, inspectoratele scolare judetene/ISMB vor solutiona toate cazurile nerezolvate dupa incheierea etapei a doua de inscriere.content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.