Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Menghina se strânge în jurul evazioniștilor. Propunerile CE pentru lupta împotriva spălării banilor

evaziune fiscala

Comisia Europeană a prezentat marţi propuneri pentru lupta împotriva spălării banilor, atacând în special opacitatea trusturilor, informează AFP, citat de Agerpres

'Dezvăluirea publică a informaţiei despre cei care se ascund în spatele companiilor şi a trusturilor ar trebui să fie un mijloc puternic de descurajare pentru evazioniştii fiscali', a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, citat în comunicat. 

În centrul proiectului figurează o mai bună identificare a 'beneficiarilor efectivi', adică a persoanelor pentru care tranzacţiile sunt realizate în final. Poate fi vorba despre proprietari sau administratori, trecând sau nu prin societăţi intermediare.

DECIZIE strategică la Curtea Constituțională: Va fi dezincriminat conflictul de interese pt aleși?


De acum înainte, orice beneficiar efectiv -care deţine cel puţin 25 % dintr-o societate - va trebui să fie identificat într-un registru accesibil publicului larg. 

Executivul european propune să se meargă mai departe, scăzând acest prag la 10 % pentru 'anumite companii care prezintă un risc de a fi utilizate pentru spălarea de bani şi evaziune fiscală'.

Un meci al României la Euro 2016 a fost cel mai pariat

'Trusturile, de genul celor care au fost descoperite după scandalul Panama Papers, vor constitui obiectul unei examinări minuţioase şi unor reguli mai stricte', a asigurat Comisia. 

Unul dintre liderii politici care a fost pus într-o situaţie delicată după declanşarea acestui scandal în aprilie fusese premierul britanic David Cameron, al cărui tată iniţiase un trust.

Ce fac românii bogaţi din Marea Britanie după Brexit: Deciziile care au uimit pe toată lumea / FOTO


Şeful guvernului britanic îşi publicase atunci declaraţia de impozite după ce a admisese că deţinea în 2010 acţiuni într-o societate offshore a defunctului său tată, cu sediul în Bahamas. 

Măsurile executivului european fac parte dintr-un plan mai vast destinat să combată finanţarea terorismului, prezentat în 2 februarie de Comisie şi reclamat de Franţa după valul de atentate care a lovit Parisul în 2015. 

Modificările legislaţiei referitoare la spălarea capitalurilor - propuse de Comisie - vor trebui adoptate de Parlamentul European şi de Consiliul statelor membre ale UE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.