Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel cere unitate în UE după începerea negocierilor pentru Brexit

merkel brexit

Cancelarul federal german Angela Merkel a îndemnat marţi celelalte 27 de state membre ale UE la unitate în timpul negocierilor pentru ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, negocieri care au început luni, informează agenţia de presă Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit Angelei Merkel, negocierile sunt foarte importante şi pentru viitorul integrării europene.

Citeşte şi: SCANDAL de proporţii în guvernul lui Macron. Doi miniştri FORŢAŢI să demisioneze - FOTO

Brexitul a fost o nereuşită a UE, însă rezultatele din acest an din Olanda şi Franţa au prezentat o oportunitate pentru a face paşi înainte, a subliniat cancelarul federal al Germaniei.

'Să rămânem uniţi, să nu fim divizaţi', a declarat Merkel, referindu-se la cei 27 de membri ai UE. 'Nu este vorba doar despre ieşirea Marii Britanii (din UE), cu care vrem să rămânem prieteni, cu care vrem să avem o bună relaţie de parteneriat, ci şi despre viitorul UE', a spus cancelarul federal german în cadrul unei conferinţe asupra domeniului industrial desfăşurată în Germania.

'Cele patru libertăţi pe care ni le oferă piaţa internă nu trebuie periclitate', a atenţionat Angela Merkel, cu referire la libertăţile UE privind circulaţia mărfurilor, capitalurilor, persoanelor şi serviciilor.

Merkel şi-a exprimat dorinţa ca negocierile să fie duse 'într-un spirit bun' şi ca poziţia Marii Britanii să devină clară în lunile următoare.

Citeşte şi: Grav accident rutier provocat de imigranţi. Un şofer a murit în chinuri groaznice - FOTO

'Noi vom aplica, desigur, ideile Marii Britanii, dar într-un mod în care interesele celor 27 de state să fie protejate', a subliniat Angela Merkel.

La prima lor întrevedere de la Bruxelles, luni, negociatorii din partea UE şi Marii Britanii au convenit asupra graficului negocierilor pentru Brexit. Ambele părţi au subliniat deschiderea lor în a pune în aplicare agenda extrem de complexă şi de strânsă.

La aproape un an după ce britanicii au votat pentru ieşirea ţării lor din UE, dezbaterea strategiei privind Brexitul s-a intensificat în interiorul guvernului britanic de când premierul Theresa May a pierdut majoritatea parlamentară la scrutinul din 8 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.