Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel, criticată dur în Turcia pentru că ignoră lipsa de libertate a presei

Angela-Merkel

Cotidianul turc Cumhuriyet a criticat aspru vizita cancelarului german Angela Merkel la Ankara, titrând în germană şi în turcă pe prima pagină a ediţiei de luni: ''Sunt jurnalişti în închisoare. Nu ştiaţi?'', relatează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Angela Merkel, aflată în vizită la Ankara pentru convorbiri pe tema crizei migraţiei, este preocupată doar de migranţi, afirmă cotidianul naţionalist de stânga, susţinând că ea nu se întâlneşte cu nici o organizaţie neguvernamentală sau cu opoziţia politică. 

Cancelarul german ignoră valorile fundamentale ale Uniunii Europene, precum drepturile omului, democraţia, libertatea presei şi a cuvântului, consideră cotidianul turc.

Vezi şi: Angela Merkel cere noi cote de refugiaţi în UE

Can Dundar, redactorul-şef al Cumhuriyet (Republica), şi Erdem Gul, corespondent al cotidianului ce-şi are sediul la Istanbul, se află în arestul poliţiei din noiembrie 2015. Amândoi sunt acuzaţi de sprijinirea unei grupări teroriste armate ca urmare a publicării unui reportaj despre livrările de arme din Turcia către extremişti în Siria. 

Artişti şi intelectuali, inclusiv laureatul Premiului Nobel pentru Literatură Orhan Pamuk, au apărat cotidianul în mod public după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a iniţiat un demers în justiţie în legătură cu respectivul articol. 

Turcia a fost acuzată mult timp că permite transportul de arme către grupări extremiste în Siria, inclusiv facţiuni islamiste, şi că tolerează un flux de combatanţi la graniţele sale către ţara vecină, alimentând conflictul. 

Vinerea trecută, un tribunal turc a acceptat procesul celor doi jurnalişti, care va începe pe 25 martie. Acuzarea cere pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.