Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel: "Criza ucraineana trebuie rezolvata cat mai repede posibil"

Angela-Merkel

Cancelarul german, Angela Merkel, sustine ca situatia din Ucraina trebuie sa fie rezolvata numai prin mijloace diplomatice si cat mai repede posibil.

În cadrul unei vizite in Slovacia, Merkel a subliniat ca "este nevoie de toate eforturile pentru ca negocierile dintre Ucraina, Rusia si Uniunea Europeana cu privire la livrarile de gaz sa se incheie cat mai curand posibil, astfel incat sa fim asigurati cu gaze in timpul iernii".

Potrivit Biroului de Presa al presedintelui Slovaciei, Andrej Kiska, in timpul negocierilor germano-slovace, partile au convenit ca, "in ceea ce priveste aspectele-cheie, UE trebuie sa vorbeasca cu o singura voce" si sa respecte regulile comunitatii. În acelasi timp, Kiska a subliniat ca Slovacia aproba "toate demersurile UE cu privire la sprijinul si asistenta pentru Ucraina".

În opinia premierului slovac, Robert Fico, aprovizionarea cu gaze "nu ar trebui sa fie folosita drept instrument de lupta politica de catre furnizor". "Restabilirea pacii si stabilitatii in Ucraina va duce si la realizarea unei aprovizionari stabile cu gaze naturale in Europa" - a remarcat Fico. Totodata, premierul Slovaciei a adaugat ca ar dori sa vada mai multa actiune din partea Ucrainei. "Uneori, am impresia ca Ucraina asteapta ca toti ceilalti sa-i rezolve problemele, dar nu si ea insasi" - a subliniat premierul slovac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.