Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel dă înapoi în faţa criticilor: 'Refugiaţii trebuie să se întoarcă în ţările lor'

merkel

Cancelarul german Angela Merkel a încercat sâmbătă să reducă la tăcere vocile care o critică pentru politica uşilor deschise faţă de refugiaţi, declarând că solicitanţii de azil din Siria şi Irak trebuie să se întoarcă acasă după încheierea conflictelor din ţările lor, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Cancelarul a afirmat că în ciuda eforturilor de a-i ajuta şi integra pe refugiaţi, este important de subliniat că acestora li s-a acordat permisiunea de a rămâne în ţară o perioadă limitată de timp.

Vezi şi: Scandal în Germania: Angela Merkel, ameninţată de aliaţi

"Trebuie să le spunem oamenilor că acesta este un statut de rezidenţă temporară şi că ne aşteptăm ca, odată ce va fi din nou pace în Siria, odată ce gruparea Statul Islamic va fi învinsă în Irak, să se întoarcă în ţările lor de origine cu cunoştinţele pe care le-au obţinut", a declarat Merkel la o reuniune a membrilor CDU din landul Mecklenburg - Pomerania Inferioară. 

Ea a adăugat că 70% dintre refugiaţii care au fugit în Germania din cauza războiului din fosta Iugoslavie în anii 1990 s-au întors în ţările lor. 

Afirmaţiile lui Merkel au loc după ce Horst Seehofer, liderul partidului partener CSU, a ameninţat să acţioneze guvernul în instanţă dacă solicitarea sa de a se limita afluxul de refugiaţi nu va găsi ecou.

Vezi şi: SONDAJ catastrofal: 40% dintre germani vor ca Merkel să demisioneze

Sprijinul pentru formaţiunea de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a crescut în sondaje la un număr cu două cifre. Liderul AfD a declarat sâmbătă că poliţiştii de frontieră ar trebui chiar să-i împuşte pe refugiaţi dacă va fi nevoie pentru a-i împiedica să intre în ţară ilegal. 

Angela Merkel a încercat să convingă alte ţări europene să accepte cote pentru refugiaţi, a făcut presiuni pentru înfiinţarea de centre de primire la frontierele externe ale UE şi a fost în prim-planul efortului de a convinge Turcia să-i împiedice pe refugiaţi să intre în blocul comunitar. Progresele înregistrate au fost însă reduse, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.