Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel i-a invitat pe Putin, Porosenko si Hollande la Berlin

porosenko hollande merkel

Cancelarul german Angela Merkel i-a invitat pe presedintii Rusiei, Ucrainei si Frantei, respectiv Vladimir Putin, Petro Porosenko si Francois Hollande, vineri la Berlin pentru o noua runda de discutii în problema reglementarii situatiei din estul ucrainean, informeaza agentia DPA.

Invitatia a fost adresata luni seara, în timpul unei teleconferinte între cei patru lideri, precizeaza sursa citata.
Purtatorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, a declarat ca discutiile de luni seara au vizat punerea în aplicare a masurilor cuprinse în acordurile de la Minsk din 12 februarie si progresele realizate în procesul de reglementare pasnica a conflictului din estul Ucrainei.
Potrivit unui comunicat difuzat de Palatul Elysée, citat de AFP, cei patru lideri au constatat unele 'progrese' în solutionarea crizei ucrainene, dar au subliniat ca situatia trebuie înca 'ameliorata'.
Conform aceluiasi comunicat al presedintiei franceze, Merkel, Putin, Porosenko si Hollande au convenit sa solicite Organizatiei pentru Securitate si Cooperare în Europa (OSCE) 'sa joace un rol mai direct în ceea ce priveste respectarea regimului de încetare a focului si retragerea armelor grele' de pe linia frontului si, în acelasi timp, sa informeze zilnic în legatura cu acest proces.
Teleconferinta dintre liderii de la Berlin, Paris, Moscova si Kiev a intervenit pe fondul unei intense mobilizari diplomatice internationale pentru reglementarea conflictului ucrainean, în special la Geneva - cu ocazia unei reuniuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului -, la Bruxelles - unde au avut loc discutii pe subiectul livrarii de gaze rusesti -, precum si în Franta si Germania, tari care au mediat semnarea acordurilor de la Minsk.
Pe teren, în estul Ucrainei, în ultimele zile a fost observata o relativa acalmie, ceea ce da speranta unei detensionari a situatiei din estul separatist ucrainean, unde confruntarile dintre armata Kievului si fortele rebele au facut pâna în prezent peste 6.000 de morti, potrivit ultimelor date ale ONU.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.