Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel nu ar găzdui refugiați în propria casă

merkel

Cancelarul german Angela Merkel a respins luni criticile la adresa politicii sale de deschidere fata de migranti, afirmând totodata, într-un interviu pentru o publicatie germana, ca nu este în masura, "în prezent", sa gazduiasca refugiati acasa, relateaza AFP în pagina electronica, potrivit Mediafax.

"Eu consider ca face parte din umanitatea fundamentala a tarii noastre sa primeasca un refugiat cu simpatie, ca pe orice alta fiinta umana", a declarat cancelarul pentru cotidianul popular Bild.

Ar fi pregatita, totusi, sa primeasca acasa refugati, asa cum fac numerosi germani? "Chiar daca îi respect mult pe cei care o fac, nu-mi pot imagina asta în prezent", a raspuns Merkel.

"Sondajele nu sunt unitatea mea de masura", a adaugat ea, în contextul în care popularitatea sa si a partidului sau, Uniunea Crestin-Democrata (CDU, conservatori), a ajuns la cel mai scazut nivel din ultimii doi ani, din cauza afluxului de refugiati în Germania, care provoaca tensiuni în cadrul familiei politice conservatoare a cancelarului.

În pofida acestei nemultumiri tot mai mari, Angela Merkel ramâne pe pozitie si a pornit o ofensiva în încercarea de a convinge o opinie publica cu tot mai multe îndoieli fata de meritele acestei politici.

Ea respinge ideea de a închide frontierele, reclamata de formatiunea-sora a CDU din Bavaria, Uniunea Crestin-Sociala (CSU), care o critica pe Merkel de mai multe saptamâni.

"Sarcina mea, în calitate de cancelar, nu este este sa raspândesc îngrijorarea cât e ziua de lunga, ci sa lucrez (...) la gasirea unor solutii la probleme si sa calmez îngrijorarile", a insistat ea, o critica indirecta adresata CSU.

Merkel considera ca are în continuare sustinerea partidului sau. "Sunt ferm convinsa de acest lucru. Sa existe membri CDU care sa-si faca griji, nu m-ar surprinde. Noi suntem un mare partid popular, în care exista întotdeauna mai multe curente: liberale, crestin-democrate si conservatoare", a subliniat ea.

Cancelarul a îndemnat Europa, înca o data, la solidaritate si a promis sa accelereze construirea de locuinte pentru ca migrantii sa fie primiti mai bine în Germania, o tara care asteapta între 800.000 si peste un milion de solicitanti de azil anul acesta.

De asemenea, ea a anuntat ca vrea sa accelereze si expluzarile din Germania, în cazul migrantilor care nu au "nicio perspectiva sa poata sa ramâna".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.