Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj categoric al Beijingului: Suntem hotărâţi să ne apărăm drepturile' în Marea Chinei de Sud

marea chinei de sud

Beijingul este "hotărât să-şi apere drepturile" în Marea Chinei de Sud, a declarat marţi MAE chinez, la o zi după ce Casa Albă a lansat avertismente Beijingului în legătură cu conflictele teritoriale din Marea Chinei de Sud, zonă strategică din Asia, şi cu privire la schimburile internaţionale, informează AFP, potrivit agerpres.

"Suveranitatea Chinei asupra insulelor din Marea Chinei de Sud şi apele adiacente este indiscutabilă", a insistat într-un briefing de presă purtătoarea de cuvânt a ministerului, Hua Chunying. "China este hotărâtă să-şi apere drepturile şi interesele", a continuat ea, după ce noul purtător de cuvânt al preşedinţiei americane, Sean Spicer, a avertizat luni că Washingtonul "îşi va proteja interesele" în apele "internaţionale" ale Mării Chinei de Sud.

Citeşte şi: Kadîrov recunoaşte că a trimis în Siria mercenari ceceni

Beijingul revendică cea mai mare parte din Marea Chinei de Sud, dar ţări riverane (Filipine, Vietnam, Brunei, Malaezia) au şi ele pretenţii şi deţin controlul asupra mai multor insuliţe din această zonă vastă.

China se angajează să desfăşoare "negocieri paşnice cu ţările interesate", a dat asigurări purtătoarea de cuvânt a MAE chinez. "Facem apel la Statele Unite să-şi respecte angajamentul de a respecta eforturile ţărilor din regiune în vederea menţinerii păcii şi stabilităţii în Marea Chinei de Sud", a insistat Hua, care a subliniat că Beijingul asigură libertatea de navigaţie şi de survolare a acestei mări "în conformitate cu dreptul internaţional".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.