Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj de peste Prut. Maia Sandu speră ca România va păstra statul de drept

Şefa pro-europeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) din Republica Moldova, Maia Sandu, şi-a exprimat miercuri încrederea că preşedintele României, Klaus Iohannis, şi întreaga societate românească "se vor consolida şi se vor opune distrugerii statului de drept", ca reacţie la Ordonanţa de Urgenţă adoptată marţi de guvernul condus de Sorin Grindeanu privind codurile penale, transmite agerpres.

În linie dreaptă: 'GRAȚIEREA' a ajuns la Senat

"România a fost şi mai rămâne un model de democraţie, de combatere a corupţiei şi de respectare a statului de drept. Ne păstrăm încrederea că românii demni, cu caracter şi luciditate, că partidele responsabile şi societatea civilă nu vor permite deraparea de la democraţie şi valorile europene", a postat Maia Sandu pe contul său personal de pe reţeaua de socializare Facebook.

Fosta candidată la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova a mai spus că "este grav şi dezamăgitor pentru cetăţenii oneşti ca cei care comit fărădelegi să fie scutiţi de pedeapsă, ca delincvenţii să primească indulgenţe pe criterii politice, dar şi mai grav este când un sistem anticorupţie construit cu migală şi sacrificii timp de 10 ani riscă să fie distrus într-o singură noapte".

"Noi, cei din Republica Moldova, am sperat să preluăm modelele de combatere a corupţiei care au avut succes în România. Din păcate, observăm că se produce un efect invers: cei din România preiau modelele moldoveneşti de acoperire a fraudelor împotriva cetăţenilor şi de protejare a corupţilor şi hoţilor", a apreciat Maia Sandu.

"Păstrăm încrederea că preşedintele Iohannis şi întreaga societate românească se vor consolida şi se vor opune distrugerii statului de drept", a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.