Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj în noapte al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei cu privire la Episcopul acuzat de relații homosexuale

Mitropolia iasi

Situația continuă să fie foarte încurcată în ce-l privește pe Episcopul ortodox de Huși, PS Corneliu, acuzat de relații homosexuale. După ce purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Pr. Vasile Bănescu, a anunțat public că episcopul este cel din filmul cu caracter pornografic prezentat în presă, Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei s-a întrunit de urgență pentru a analiza situația.

Dan Voiculescu, internat de URGENȚĂ la Spitalul Universitar: Este în stare GRAVĂ!

Fost șef al SPP, dezvăluiri INCENDIARE despre Liviu Dragnea: CUTREMUR pe scena politică

Inițial s-a comunicat că Mitropolia NU este de acord cu concluziile Patriarhiei și a părut o frondă pe față împotriva Preafericitului Patriarh Daniel. Târziu în noapte Mitropolia Moldovei și Bucovinei a emis un comunicat de presă prin care indică faptul că cel care își clamează nevinovăția și susține că materialul video este trucat este chiar Episcopul Corneliu al Hușilor și NU și Mitropolitul locului, ÎPS Teofan.

Mitropolia susține că o decizie e doar de competența Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române al cărui membru este Episcopul de Huși:

”Referitor la poziția membrilor Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei (MMB) în cazul Episcopului Corneliu al Hușilor, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iașilor face următoarele precizări:

-         Comunicatul de presă al Arhiepiscopiei Iașilor cu privire la cazul Episcopului Hușilor, care a fost analizat în cadrul Sinodului mitropolitan al MMB, a fost postat în după-amiaza zilei de 14 iulie pe site-ul MMB (https://mmb.ro/)

-         În declarația telefonică a purtătorului de cuvânt Pr. Marian Timofte  acordată la solicitarea site-ului AGERPRES și în comunicatul amintit mai sus este clar precizat faptul că nu Mitropolitul Teofan, ci Episcopul Corneliu susține că acuzațiile ,,nu au suport real și sunt false”.

Nici Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, nici membrii Sinodului mitropolitan al MMB nu s-au exprimat cu privire la vinovăția sau nevinovăția Preasfințitului Episcop Corneliu, întrucât o asemenea poziție nu poate fi formulată decât în urma unei anchete care presupune verificarea mai multor elemente, precum și rezultatul unei expertize tehnice a înregistrărilor prezentate în spațiul public.”, se spune în comunicatul remis Stiripesurse.ro de Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.