Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj special trimis de Obama Festivalului Internaţional de Limbă şi Cultură/ VIDEO

Preşedintele American Barack Obama a trimis un mesaj scris special tuturor participanţilor la Festivalul de Limbă şi Cultură din Washington, SUA. Festivalul din acest an va fi sărbătorit în peste 30 de ţări, Obama atrage atenţia menţionând că rolul evenimentului constă în unificarea şi îmbrăţişarea culturilor. Acesta declara “Culturile bogate şi unice ale societăţii globale îmbinate cu istoria prind viaţă prin demostraţiile de dans fascinante şi captivante.”

IFLC a câştigat admiraţia lui Obama

În mesajul citit de trimisul special al Casei Albe “Astfel de festivaluri fac propriile noastre moşteniri culturale să fie speciale. Cântecele interpretate cu speranţă şi frumuseţe ne permit să păşim pe drumul cel bun. Obama a lăudat şi apreciat eforturile depuse ale tinerilor participanţi.”

Obama preciza “Eforturile depuse de dvs. pentru a uni tinerii din lumea întreagă, umanitatea comună de care daţi dovadă se reflectă prin puterea pe care o aveţi pentru a depăşi barierele care ne separă unii de ceilalţi.”

În finalul mesajului special trimis de preşedintele American se menţiona “Voi reprezentaţi mozaicul cultural care alcătuieşte lumea noastră şi vă uniţi pentru a stabili legături puternice de prietenie. Astfel că vă prezint cele mai bune urări.”

Renumitul actor Andy Garcia a electrizat publicul din sală

Ediţia a 14-a a Festivalului de limbă şi Cultură a fost organizat la prestigioasa sală de spectacole DAR Constitution Hall, localizat în apropierea Casei Albe.prezentatorul evenimentului a fost renumitul actor American Andy Garcia.

Garcia declara că  Mişcarea Hizmet este un front civil internaţional ce apără drepturile omului, egalitatea, democraţia promovând non-violenţa.Acesta a subliniat faptul că Mişcarea se bazează pe dialogul dintre culturi, religii şi susţine activităţi de ajutorare şi educare.

Membrii Congresului American au transmis cuvinte pline de elogii la adresa lui Gulen

Parlamentarii americani care au participat la festival au ţinut câte un scurt discurs. Deputatul Partidului Republican din Texas, Randy Weber menţiona că este extraordinar ca un festival ce a debutat în amnul 2003 să adune participanţi din 160 de ţări. Weber amintea că festivalul a fost iniţiat pornind de la ideea lui Fethullah Gulen. Acesta preciza “Noi îi mulţumim lui Fethullah Gulen pentru înţelepciunea, inspiraţia şi pacea de care dă dovadă.”

Deputatul Partidului Democrat din California , Mike Honda declara faptul că se bucură că mesajul transmis poartă semnificaţiile păcii, toleranţei şi a slujirii umanităţii. Acesta mai preciza că este jenant că o astfel de manifestare nu se mai poate organiza în Turcia.

Festivalul Internaţional de Limbă şi Cultură din Washington, care anul acesta adună peste 2500 de elevi din 160 de ţări, reprezintă a 17 staţionare a evenimentului. La ediţia din Washington au participat 126 de elevi care şi-au prezentat pe scena spectacolului dansurile, cântecele specifice culturilor tradiţionale.

În data de 2 Martie 2016 a avut loc la Sala Palatului, Bucureşti, Festivalul Internaţional de Limbă şi Cultură, ediţia din România.

content-image

content-image

------------------------

Mesajul lui Obama:

Casa Albă

Washington

Aprilie 26, 2016

Culturi bogate și istorii unice a societățiilor noastre globale sunt aduse la viata printr-un dans fermecător și o performanță captivantă.

În a demonstra tradițiile care ne fac patrimoniul special, festivaluri ca acesta ne permite să asistăm la modul în care speranța și frumusețea decurg din cântece de includere. Eforturile dumneavoastră de a uni oamenii tineri din întreaga lume, reflectă puterea umanității noastre comună care ar trebuie să treacă peste tot ceea ce ne diferențiază.

Așa cum ați venit împreună pentru a sărbători acest mozaic cultural, care este lumea noastră, și pentru a instituii legături puternice de prietenie, vă doresc toate cele bune.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.