Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul lui Juncker, la un an după atentatele din Bruxelles

Jean-Claude Juncker

Preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a afirmat miercuri, la comemorarea unui an de la atentatele teroriste de la Bruxelles, că în urma acelor atacuri europenii şi-au reafirmat 'unitatea în lupta împotriva terorismului' cu 'democraţie şi coexistenţă paşnică în diversitate', relatează agenţia EFE, conform agerpres.

Atacurile de la 22 martie 2016 'au lovit în inima Europei', subliniază într-un comunicat preşedintele executivului comunitar, menţionând în continuare că locuitorii Bruxelles-ului şi belgienii au făcut faţă violenţei şi, cu sprijinul tuturor europenilor, 'au ales să reziste şi să nu îşi piardă speranţa'.

Declaraţie DURĂ a unui lider european: 'Cheltuiţi banii pe alcool şi femei, iar apoi cereţi ajutor!'

La un an după atacurile islamiste împotriva aeroportului din Bruxelles şi staţiei de metrou Maelbeek, soldate cu 32 de morţi şi peste 320 de răniţi, care "au îndoliat toată Europa", "rămâne vie amintirea victimelor şi ea va fi mereu în memoria şi inimile noastre", a mai scris Juncker în textul difuzat.

'Cu o imensă tristeţe mă gândesc la fiecare dintre vieţile pierdute, inclusiv cea a colegei noastre Patricia Rizzo, la suferinţa pe care o poartă răniţii şi la durerea familiilor şi apropiaţilor', a continuat preşedintele CE, el apreciind că europenii au reacţionat în faţa terorismului apărându-şi valorile şi libertăţile.

Mormântul lui Iisus Hristos a fost REDESCHIS - FOTO/VIDEO

Din acest motiv, preşedintele executivului comunitar consideră că 'teroriştii au eşuat, întrucât am răspuns urii şi violenţei cu angajamentul nostru faţă de democraţie şi coexistenţă paşnică în diversitate'.

La rândul său, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a participat la minutul de reculegere păstrat la sediul acestei instituţii în memoria victimelor atentatelor şi a postat pe Twitter un mesaj în care a menţionat că 'Europa nu va uita niciodată data 22 martie 2016'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.