Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Imnului Naţional

Klaus Iohannis gradina Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia Zilei Imnului Naţional, în care afirmă că acesta reprezintă unul dintre reperele fundamentale ale identităţii noastre şi un liant al tuturor românilor.

„Imnul național, pe care îl sărbătorim în fiecare an pe 29 iulie, reprezintă unul dintre reperele fundamentale ale identității noastre. Deșteaptă-te, române! s-a transformat, de-a lungul istoriei, într-un adevărat simbol al principiilor care au stat la baza constituirii statului român modern: libertate, respectarea drepturilor umane fundamentale, unitate și demnitate națională.

Mita lui SOV, efect de domino: De ce se tem liberalii. Ce greu PNL ar putea da cu subsemnatul la DNA

Astăzi, toate aceste idealuri sunt mai actuale decât oricând. În contextul internațional prezent, cu toate provocările cu care ne confruntăm, înțelegem mai bine importanța drepturilor și libertăților câștigate. Misiunea noastră este de a păstra și transmite generațiilor următoare aceste valori și tradiția unei democrații consolidate.

Un nou CAZ ȘOCANT: Încă un român a fost condamnat la moarte prin spânzurare, în Malaezia

Imnul național este un liant al tuturor românilor, din interiorul și din afara granițelor. Vă îndemn să rămânem uniți și solidari în spiritul dragostei față de țară și al aspirațiilor noastre de națiune puternică și respectată în Europa și în lume.

La mulți ani, popor român! La mulți ani, România!”

Data de 29 iulie a fost proclamată, în conformitate cu Legea nr. 99/1998, Ziua Imnului Naţional al României - "Deşteaptă-te române!", simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.