Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul lui Victor Ponta, de Ziua Regalității

ponta ue

Premierul Victor Ponta a ținut să transmită un mesaj cu ocazia zilei de 10 mai, Ziua Regalității.

”Marcăm astăzi un moment fundamental din istoria țării – Ziua Regalității. Vreau cu această ocazie să transmit, în numele Guvernului României și al meu, cele mai bune gânduri de respect și considerație față Casa Regală, în semn de apreciere pentru contribuția adusă istoriei, integrității și identității noastre naționale.

Ziua Regelui este una dintre cele mai importante sărbători ale României, fosta noastră zi națională în perioada proclămarii independenței țării și încoronarii Regelui Carol I până după finalul celui de-al Doilea Război Mondial. În trecut, românii se bucurau de acest moment prin​ lupte cu flori și focuri de artificii, petrecând ziua alături de familia regală. Cred că este important să retrăim această atmosferă de sărbătoare și acum, iar în acest sens salut decizia Parlamentului de a adopta în luna aprilie Proiectul de Lege nr. 609/2013 privind declararea zilei de 10 Mai ca sărbătoare naţională - zi nelucratoare.

Casa Regală a sprijinit România în momente dificile, ne-a învățat ce înseamnă patriotismul și a oferit țării o direcție puternică prin definirea unor repere morale înalte. Avem obligaţia să susținem aceste valori, să ne respectăm istoria și să învățăm noile generații să facă la fel. La mulți ani Casei Regale!”, susține Victor Ponta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.