Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul președintelui Iohannis transmis cu prilejul Zilei Rezervistului Militar

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis marți, 31 mai a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Rezervistului Militar. Mesajul a fost prezentat de către domnul general maior Mihai Șomordolea, Consilier de Stat - Departamentul Securităţii Naţionale - Secretariat CSAT.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Doamnelor şi Domnilor militari în rezervă şi în retragere,

Aniversăm astăzi Ziua Rezervistului Militar, prilej cu care vă omagiem pe dumneavoastră, cei care ați ales să slujiţi patria sub drapel și să o apărați necondiționat, punând interesele națiunii române mai presus de orice.

În calitate de Preşedinte al României, vă transmit întreaga preţuire pe care poporul român v-o poartă, pentru devotamentul, profesionalismul şi spiritul de sacrificiu pe care dumneavoastră, militari în rezervă şi retragere, le-aţi dovedit de-a lungul carierei profesionale.

Sunteţi cei care aţi vegheat la securitatea şi apărarea ţării, contribuind la reconstrucţia şi dezvoltarea statului român. Mai presus de toate, aţi fost artizanii noii instituţii militare - o instituţie modernă şi profesionistă. Armata a devenit astfel un veritabil ambasador al României în lume și s-au creat premisele integrării ţării noastre în structurile euroatlantice şi europene.

Prin participarea dumneavoastră la un număr important de misiuni externe, alături de aliaţi sau parteneri, aţi contribuit la menţinerea păcii şi stabilităţii pe toate meridianele globului. Atât în cadrul acţiunilor în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest, cât şi în misiunile desfăşurate în Africa şi Asia, sub egida ONU, NATO sau UE, aţi demonstrat, în permanenţă, profesionalism şi dăruire, luptând şi apărând valorile noastre universale.

Aceste realizări remarcabile ale dumneavoastră şi ale camarazilor care sunt în activitate au creat României o imagine pozitivă în plan extern, ca partener responsabil, ca aliat credibil şi capabil să se adapteze permanent provocărilor mediului de securitate, regional şi global.

Îmi este cunoscut faptul că mulţi dintre cei trecuţi în rezervă înaintea termenului continuaţi să vă implicaţi în viaţa comunităţilor din care faceţi parte, în educarea tinerei generaţii în spiritul patriotismului. Exemplul personal de responsabilitate și devotament, de experiență și pregătire, constituie, pentru generaţiile tinere de cadre active, un reper demn de urmat.

Consider că preocuparea permanentă pentru asigurarea unor condiții decente de viață pentru cadrele militare în rezervă sau în retragere, inclusiv prin adaptarea legislației, trebuie să fie dovada respectului și aprecierii statului față de dumneavoastră.

Pentru maniera în care aţi înţeles să vă slujiţi patria, pentru dăruirea, curajul şi abnegaţia de care aţi dat dovadă, în numele meu personal şi al tuturor românilor, vă mulţumesc!

În această zi aniversară, îmi exprim deplina apreciere faţă de tot ceea ce aţi realizat de-a lungul carierei dumneavoastră, faţă de ceea ce faceţi în prezent şi vă transmit tuturor celor aflaţi în rezervă sau în retragere sincere urări de sănătate, împliniri pe toate planurile, alături de cei dragi!

La mulţi ani!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.