Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul premierului Dacian Cioloș după seismul din Italia

gov.ro
dacian ciolos

Premierul Dacian Cioloș transmite un mesaj de condoleanțe Guvernului Republicii Italia, în care își exprimă solidaritatea cu poporul italian și compasiunea față de familiile victimelor afectate de cutremurul produs în cursul nopții.

Șeful Executivului este alături de familia cetățeanului român care și-a pierdut viața în urma cutremurului din Italia și se află în contact permanent cu Ministerul Afacerilor Externe și cu Misiunea diplomatică a României la Roma, care acordă sprijin românilor răniți sau afectați de puternicul seism. "În aceste momente tragice suntem alături de comunitatea italiană din Amatrice și de toți cetățenii Italiei, loviți de consecințele teribilului cutremur.

Am aflat cu profundă tristețe că și un cetățean român și-a pierdut viața, iar alți semeni ai noștri sunt răniți sau dați dispăruți in urma seismului care a avut loc în Italia. Suntem alături de familia greu încercată si de concetățenii noștri aflați în suferință. MAE și Misiunea diplomatică a României la Roma vor acorda tot sprijinul și asistența necesare.

Gândurile noastre se îndreaptă către persoanele afectate, români și italieni, deopotrivă, precum și către cele care fac eforturi pentru salvarea și ajutorarea victimelor.

În numele Guvernului român și al meu personal transmit condoleanțe familiilor celor care și-au pierdut viața, iar celor răniți, recuperare cât mai grabnică și puterea de a trece peste această suferință. Spiritul fratern care ne leagă ne va fi sprijin pentru a depăși momentele dureroase prin care trecem", este mesajul premierului Dacian Cioloș.

Șeful Executivului a transmis astăzi premierului italian Matteo Renzi mesajul său de solidaritate și a oferit colaborarea autorităților române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.