Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea azi și în următoarele zile

Vremea

Meteorologii anunță vreme frumoasa si temperaturi in crestere in cea mai mare parte a tarii. Exceptie fac regiunile sud-estice. Aici vantul prinde putere; se-aduna norii si va ploua in a doua parte a zilei.

Vremea in fiecare regiune a tarii

Vedem ce se intampla in fiecare regiune a tarii si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici gasim vreme cam instabila, cu innorari si ploi in mai multe reprize. Vor fi si descarcari electrice, iar vantul va avea intensificari. Cele mai modeste temperaturi, de 24-25 de grade, sunt anuntate in sudul litoralului. Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim vreme buna, cu multe perioade insorite. Nu este exclus sa apara o ploaie rapida, de vara, iar vantul isi face simtita prezenta si aici. Temperaturile, peste cele de ieri, ajung la 30-31 de grade.

Citește și: Ei sunt românii care-și vând nunta pe OLX

Si in jumatatea nordica a Moldovei se mai incalzeste putin. Maximele urca spre 31 de grade; atmosfera va fi insorita toata ziua, iar vantul abia va adia. In nordul Transilvaniei si in Maramures temperaturile continua sa creasca si vom avea o amiaza calduroasa, cu cer curat si vant domol. Se face mai cald si in tinuturile vestice. Temperaturile ating si depasesc 30 de grade; norii nu se prea arata, iar sansele de ploaie sunt egale cu zero.

Vreme foarte frumoasa se anunta si in centrul Romaniei. Nu sunt anuntate ploi, insa dimineata si din nou dupa lasarea noptii, in depresiuni apar conditii de ceata. Se incalzeste si aici si vom avea maxime intre 26 si 29 de grade. Conditii meteo foarte bune gasim si in regiunile sud-vestice: cer mai mult senin, vant slab si 30-31 de grade in termometre.

Si sudul tarii are parte de vreme placuta si putin mai calda decat ieri. Maximele ajung la 30- 31 de grade. Spre seara si la noapte se strang norii si cresc sansele de ploaie.

Citește și: Cum s-a ajuns la cea mai mare sinucidere în masă din istorie. Aproape 1000 de oameni și-au pus concomitent capăt vieții

In Bucuresti vom avea mult soare; vant activ si o amiaza caldurosa, cu o maxima in jur de 31 de grade. Peste noapte vor fi innorari si conditii pentru o ploaie slaba si de scurta durata. In zori se vor inregistra in jur de 18 grade.

Pe litoral asteptam vreme schimbatoare. Norii se inmultesc si dupa pranz vor aduce averse slabe, trecatoare. Vantul va avea intensificari. Prin statiuni se vor inregistra in jur de 25 de grade, iar apa marii va avea 23 de grade.

In schimb, la munte gasim atmosfera insorita toata ziua. Ploile lipsesc din prognoza; vantul nu exagereaza; doar ceata ar putea sa apara dimineata pe vai si in depresiuni. Se incalzeste usor fata de ziua trecuta.

Vremea in urmatoarele 3 zile

Incepem cu Bucurestiul, unde luni asteptam vreme cam instabila. Pe parcursul zilei vor fi momente cu innorari consistente si averse, insotite de fenomene electrice si vant intens. Temperatura scade usor si vom avea cel mult 28 de grade. Marti se-ndreapta vremea si se incalzeste la loc. Maxima ajunge la 31 de grade; iar catre seara mai apar ceva conditii de averse. Miercuri nu mai sunt semne de ploaie si vom avea o zi placuta, cu soare si in jur de 30 de grade in termometre.

Citește și: S-a îmbrăcat transparent și a prezentat rubrica meteo: Gafă de prezentatoare TV / VIDEO

Pe litoral, maine mai apar unele innorari si ar putea sa cada doua-trei averse. Vantul ramane intens, iar in regimul termic nu sunt schimbari importante. Marti vom avea multe ore cu soare, dar mai apar si ceva conditii de ploaie. Vantul se mai domoleste si se incalzeste usor. Miercuri asteptam vreme frumoasa si calda. Vantul se inteteste din nou; in aer se vor inregistra 27-29 grade, iar in apa marii vor fi cam 25 de grade.

Vremea in Europa

Astmosfera cam mohorata si ploi frecvente se anunta in Peninsula Scandinava si in regiunile nord-vestice. In zona Germaniei se pot strange cantitati mai insemnate de apa. Cateva averse apar si in tarile baltice si in vestul Marii Negre. In rest gasim vreme frumoasa, cu cer mai mult senin.

Precipitatiile sunt prezente la inceput in nord, in nord-vest si prin sud-estul Europei. Mai apoi, alte ploi isi fac aparitia in zonele centrale, central-estice si in nord-est. La finalul intervalului, norii se mai risipesc, asa ca in cea mai mare parte a continentului predomina timpul frumos. Aerul foarte cald, care influenteaza tinuturile vestice si centrul Europei se va retrage catre sud si sud-est.

La noi tendinta va fi de incalzire; insa de miercuri un aer mai racoros va cobori din nord-est si va determina o scadere a temperaturii in zona tarii noastre. In Peninsula Iberica va fi foarte cald in tot acest interval.

Citește și: FINALUL VERII. ÎNCEPE CAMPANIA

Ajungem in zona de munte, unde luni, in Carpatii de Curbura si in estul Carpatilor Meridionali vremea devine instabila. Apar ploi zgomotoase si se pot strannge 20 de litri de apa pe metru patrat. In celelalte masive ramanem cu timpul frumos. Marti se anunta o zi calda, dar cu averse locale in cea mai mare parte a zonei montane. Vor fi si descarcari electrice, vantul se va inteti pe timpul ploilor si ar putea sa cada grindina. Miercuri se racoreste si mai vin cateva averse, dar pe suprafete restranse.

Sursa: stirileprotv.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.