Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metrorex anunţă: Metroul Drumul Taberei - Eroilor va circula de la jumatatea anului viitor

metrou

Ionel Oprea, directorul tehnic al Metrorex, a avansat, joi, un nou termen de finalizare a lucrarilor pentru Magistrala 5 de metrou Eroilor - Drumul Taberei.

El a declarat ca, pana la jumatatea anului viitor, vor circula trenurile pe aceasta ruta si a recunoscut ca nu isi mai aminteste a cata amanare a termenului este aceasta. "Termenul este jumatatea anului viitor. Nu mai stiu a cata amanare este. Din pacate, nu”, spune Ionel Oprea, directorul tehnic al companiei Metrorex, potrivit news.ro.

Lucrarile la magistrala M5 de metrou pe ruta Eroilor - Drumul Taberei au inceput in 2012 si au avut un prim termen de finalizare a lucrarilor in 2015. Proiectul initial al magistralei a vizat crearea unei linii de metrou intre Drumul Taberei si Pantelimon via Cismigiu - Piata Universitatii, insa lucrarile se desfasoara doar pe tronsonul Eroilor - Drumul Taberei.

Ca urmare a deciziei Comisiei Europene, prima faza a proiectului, finantata din perioada de programare 2007-2013, are o valoare eligibila de circa 200 de milioane de euro, din care 170 de milioane de euro reprezinta cofinantarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regionala.

Valoarea totala a proiectului este de peste 480 de milioane de euro, astfel ca lucrarile realizate de la inceputul acestui an pot fi finantate din actualul buget european. Linia 5 de metrou va avea o lungime totala de 6,7 kilometri, zece statii si un depou, situat la statia Valea Ialomitei. Potrivit Comisiei Europene, data estimata pentru finalizarea proiectului este 31 decembrie 2017, desi fostul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, a afirmat la bilantul facut la plecarea din functie, saptamana trecuta, ca magistrala 5 va fi finalizata la jumatatea anului viitor. Potrivit Ministerului Transporturilor, stadiul fizic actual al lucrarilor de pe magistrala 5 de metrou este de 85 la suta in ceea ce priveste structura si de 10 la suta in cazul finisajelor si instalatiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.