Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mexicanii îl critică pe Doland Trump: Scandal la cel mai înalt nivel

donald trump

Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto a afirmat luni că declaraţiile împotriva Mexicului ale candidatului republican la Casa Albă Donald Trump 'deteriorează' relaţiile dintre cele două ţări, relatează AFP. "Evident că le condamn şi sunt împotriva unor astfel de luări de poziţie. Mi se pare că ele deteriorează relaţia pe care Mexicul a încercat să o aibă cu SUA, una a punţilor de legătură, a dialogului, a apropierii, a căutării de soluţii la probleme comune", a declarat Enrique Pena Nieto pentru cotidianul El Universal.

"Am impresia (că astfel de declaraţii) provin dintr-o necunoaştere a Mexicului" şi "a importantei contribuţii a milioanelor de mexicani care au decis să caute o oportunitate de viaţă într-o altă ţară, cum ar fi SUA", a adăugat el. De la începerea campaniei sale electorale, Donald Trump a avut numeroase declaraţii dure împotriva imigranţilor ilegali, în special mexicani. Favoritul învestiturii Partidului Republican pentru prezidenţialele din noiembrie a acuzat Mexicul că trimite în SUA persoane "care pun probleme". Mexicanii "aduc cu ei droguri, aduc criminalitate, sunt violatori", a spus el. Miliardarul a promis de asemenea de mai multe ori că va construi un zid uriaş între SUA şi Mexic, pe care să-l plătească aceasta din urmă, cu scopul de a pune capăt, în opinia sa, imigraţiei ilegale.

Preşedintele mexican a dat totuşi asigurări că guvernul său va încerca să stabilească 'un dialog constructiv' cu viitorul preşedinte al SUA, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.