Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcare de ULTIMĂ ORĂ la Guvern: Miniștrii își retrag pe bandă DEMISIILE / UPDATE

Ultima Ora breaking news

Mișcare de ultimă oră la Guvern!  Mai mulţi miniştri, între care vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministrul Energiei, Toma Petcu, ministrul Economiei, Mihai Tudose, şi-au depus, joi, la Secretariatul General al Guvernului, cererile de retragere a demisiilor din Guvern.

UPDATE Lia Olguța Vasilescu și Carmen Dan au precizat pentru ȘTIRIPESURSE că NU și-au retras demisiile, după ce inițial Antena 3 anunța că Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Lia Olguța Vasilescu și-au retras demisiile din Guvern.

UPDATE: Miniștrii Mihai Tudose, Andreea Păstârnac, Ana Birchall și Adriana Petcu și-au retras demisiile.

UPDATE: Ministrul Viorel Ilie și-a retras și el demisia.

UPDATE: Și ministrul Alexandru Petrescu și-a retras demisia.

UPDATE: Marius-Alexandru Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului şi-a retras demisia.

UPDATE: Exemplul este urmat și de ministrul Turismului, Mircea Dobre.

UPDATE: La SGG au venit şi cererile de retragere a demisiei din partea ministrului Educaţiei, Pavel Năstase, și a lui Toma Petcu, ministrul Economiei

UPDATE: Tudorel Toader a anunţat joi că a trimis, la Guvern, cererea sa de retragere a demisiei din funcţia de ministru al Justiţiei. 

"Am trimis la Guvern cererea de retragere a demisiei", a declarat pentru AGERPRES Tudorel Toader. 

Mai mulţi miniştri din Guvernul Grindeanu au depus cereri de retragere a demisiilor - Sevil Shhaideh, Mihai Tudose, Ana Birchall, Adriana Petcu, Andreea Păstîrnac, Mircea Dobre, Teodor Meleşcanu, Alexandru Petrescu, Graţiela Gavrilescu, Toma Petcu, Marius Dunca.

Petre Daea a declarat la Antena 3 că va decide în orele următoare dacă își va retrage demisia: „O să văd în orele următoare dacă îmi retrag demisia”.

Năstase, la împlinirea a 67 de ani: 'Am rămas dator cu unul sau două mandate de preşedinte'

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a susținut în această dimineață la Antena3 că miniștrii sunt obligați prin lege să asigure interimatul până la investirea unui nou guvern.

„Guvernul României a picat ieri prin moțiune. Suntem obligați să asigurăm interimatul până la numirea unui nou guvern. Toți miniștrii și premierul vor rămâne în funcție. Nu e vorba de o înșelătorie: ne-am dat demisiile și acum am retractat. (...) De ieri suntem într-o altă logică a Constituției, nr. 85, care prevede că de la data când guvernul e demis de Parlament, premierul și miniștrii trebuie să asigure interimatul. Dacă Grindeanu rămânea în funcție trebuia să ne înlocuiască pe toți sau să numească alți miniștiri, lucru care nu s-a întâmplat. Singura modalitate este aceea de a ne retrage demisiile până la investirea noului guvernului. Sunt ministere unde sunt blocaje”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.