Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcare FULGER a congresului american: Fiul lui Donald Trump, chemat să depună MĂRTURIE

Donald Trump Jr.

Legislatorii republicani i-au cerut lui Donald Trump Jr., fiul cel mare al preşedintelui american Donald Trump, să vină la o audiere în Congres în legătură cu întâlnirea sa controversată cu o avocată rusă în timpul campaniei electorale a tatălui său de anul trecut, informează Reuters şi Xinhua.

Dacă acceptă, Trump Jr. va fi primul membru al cercului restrâns de rude şi colaboratori apropiaţi ai preşedintelui republican care depune mărturie în faţa legislatorilor care anchetează în legătură cu interferenţa rusă în campanie, notează Reuters.

Citește și: Panică la Londra după un atac cu ACID în plină stradă. Unul dintre atacatori, arestat

Senatorul republican Chuck Grassley a afirmat joi că intenţionează să-i trimită o scrisoare fiului preşedintelui pentru a-l convoca la audiere, care ar putea avea loc săptămâna viitoare. Preşedintele Camerei reprezentanţilor, republicanul Paul Ryan, a subliniat într-o conferinţă de presă că "toţi martorii chemaţi la audieri în Congres trebuie să se prezinte".

Trump Jr. a confirmat că întâlnirea sa cu avocata rusă, dezvăluită sâmbătă de ziarul american New York Times, a avut loc la Trump Tower din New York la puţin timp după ce tatăl său a obţinut nominalizarea republicană pentru a candida la preşedinţia SUA, dar a insistat că nu a fost nimic în neregulă în legătură cu întrevederea respectivă. "Evident, sunt prima persoană implicată într-o campanie care a acceptat o întâlnire pentru a se informa despre un adversar... nu a dus nicăieri, dar a trebuit să ascult", a transmis Donald Trump Jr luni pe Twitter. El a mai anunţat atunci, tot pe Twitter, că este pregătit să pună tot ce ştie la dispoziţia congresmenilor care anchetează legăturile dintre campania lui Donald Trump şi Rusia, anunță Agerpres.

Citește și: Decizie ȘOC: Un fost președinte de stat și soția sa au fost ARESTAȚI preventiv pentru 18 luni

În declaraţii făcute miercuri de Trump la bordul Air Force One, în timp ce călătorea la Paris, dar a căror difuzare a fost autorizată abia joi, preşedintele american a insistat că nu ştia că întâlnirea fiului său cu avocata rusă a avut-o ca temă de discuţie pe rivala sa Hillary Clinton şi s-a declarat în favoarea ideii ca Trump jr să depună mărturie în faţa Congresului, 'dacă aceasta este ceea ce el îşi doreşte', transmite EFE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.