Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcare SURPRINZĂTOARE a ministrului Justiției pe final de mandat

luju.ro
raluca pruna

La doar cateva zile dupa ce deputatii au dat unda verde initiativei legislative prin care statul roman va fi obligat sa se intoarca impotriva procurorilor romani care au instrumentat „stramb” anumite anchete si sa le ceara sa plateasca ei insisi despagubirile acordate de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului sau de alte instante, ministrul Justitiei Raluca Pruna a „sarit” cu un proiect propriu. Cel prin care procurorii vor fi scosi din randurile magistratilor.

Zi DECISIVĂ: Fosta șefă AEP, Ana Maria Pătru, vrea să scape de arest

„Este vorba despre initiativa lasata pe ultima suta de metri a mandatului tehnocratilor si prin care nu doar ca ar urma sa se instituie un control extins al Executivului asupra procurorilor, dar chiar sa-i scoata pe acestia din randurile magistratilor. Ceea ce i-a excitat la maxim pe liderii politici care tocmai ce anuntasera ca prioritatea absoluta a viitorului mandat este intrarea in vigoare a legii raspunderii magistratilor. Numai ca, daca pana la acel moment intra in vigoare ordonanta de urgenta a Ralucai Pruna, atunci procurorii nu vor mai fi asimilati magistratilor si, drept urmare, nu vor mai putea fi trasi la raspundere pentru dosarele instrumentate (...).

Si asta in Romania zilelor noastre, cand se vorbeste tot mai intens despre o adevarata „Romanie a procurorilor”. Iar daca prea ocupati cu campania electorala, politicienii nu s-au bunghit de manevra ministeriala, initiatii sistemului au decodat deja „dezidenta” de ultima ora a Ralucai Pruna drept o „usita” lasata deschisa procurorilor, daca politicienii vor reusi sa-i inghesuie pe acestia prin legea raspunderii magistratilor”, scrie National

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.