Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări de forță la Moscova! Putin mazileste prietenii si aduce o noua garda!

twitter.com
putin

În ultimul an, în cercurile diplomatice se vorbea tot mai des despre o iminentă schimbare a lui Putin din conducerea Rusiei, indiferent de funcția deținută: președinte, premier, dictator, țar, cneaz...

Vezi și: Nebunie totală în Siria. Armata turcă atacă forțele kurde după ce SUA a trecut de partea turcilor

În variantele răspândite odată cu uciderea lui Nemtov și dispariția subită a lui Putin, se vehiculau diferite scenarii pentru înlăturarea acestuia: asasinat, arestare sau, mai elegant, scoaterea din joc la următoarele alegeri de către proprii aliați și prieteni.

Cei care realizaseră că Rusia se duce-n prăpastie economic și alunecă spre confruntări ce-i pot aduce pieirea ca stat erau tocmai unii dintre vechii colaboratori ai lui Putin. Printre aceștia se numără președintele Dumei de Stat, ministrul Apărării dar, cel mai important, șeful Administratiei Prezidențiale de la Kremlin, Serghei Ivanov. Acesta aștepta de ceva ani să preia puterea de la Putin care, însă, a tot preferat o marionetă a sistemului, pe Medvedev, mult mai comod pentru Putin decât bunul său prieten

Ei bine, chiar dacă unii se concentrează pe actualele schimbări efectuate, eu aduc aminte un prim episod ce a avut loc nu cu mult timp în urmă și care a trecut aproape neobservat, dar care, din punctul meu de vedere, a fost începutul sfârșitului pentru cei care sperau la o schimbare de persoane, politică sau abordare la Kremlin.

Este vorba de Igor Sergun, șeful GRU care, în ianuarie, a fost „decedat subit”, conform declarației oficiale a Ministerului Apărării din Rusia. Sergun avea 58 ani. Oficialii ruși nu au prezentat vreo afecțiune cronică a acestuia, ci doar o „coincidență cronică” cu ceea ce a urmat până acum.

Moartea lui Sergun i-a dat posibilitatea lui Putin să plaseze oameni în GRU care să-i ofere suficiente informații astfel încât să-i îndepărteze treptat, în aceste zile, pe toți foștii apropiați, culminând cu cei descriși mai sus. Cu precădere a „omului de încredere” al acestuia, Serghei Ivanov, precum și a trei guvernatori din cei șase care conduc Rusia la nivel teritorial.

Interesant este profilul înlocuitorului, respectiv personaje veleitare, cu origini modeste și ambiții nemăsurate. Dar cel mai grav este lipsa totală de educație, înțelegere a mecanismelor statale fiind, mai degrabă, un fel de șefi de CAP de pe vremuri: minte puțină, ambiție multă, pricepere ioc.

Din acest moment, Putin și-a securizat poziția și poate trece la obținerea "Gloriei personale sau a Rusiei" prin invadarea și adăugarea de teritorii, oricât de costisitor și nociv ar fi pentru Rusia. Din acest moment, avem un regim autocratic imprevizibil și cu un plan de mărire ce poate aduce distrugerea și haosul în Rusia și Europa.

Vezi și: Un nou CUTREMUR politic se anunță în Europa. Măsură fără precedent

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.