Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări interesante pe scena politică: mutările care vor reconfigura jocul

sah

În timp ce marile partide sunt în vacanță, în spatele cortinei se fac jocuri interesante, care ar putea reconfigura scena politică și bătălia pentru alegerile parlamentare. În liniște, Marian Munteanu și Nicușor Dan lucrează la construcția a două noi partide, care vor fi lansate la apă în perioada imediat următoare.

Diaspora NU (prea) votează la parlamentare. ADEVĂRUL despre cum se votează în afara țării

Şeful România TV a dat lovitura: I-a 'furat' soţia unui fost fotbalist şi se căsătoreşte / FOTO

Puțin mai avansat cu procedurile pare a fi Marian Munteanu, cel care a finalizat deja procedurile juridice care vor transforma asociația ”Alianța Noastră” în partid.

Într-o declarație pentru STIRIPESURSE.RO, Marian Munteanu ne-a explicat că în prima jumătate a lunii august va fi lansat la apă noul partid. ”În prima jumătate a lunii august va fi lansat, spun așa pentru că nu depinde de mine. Mai așteptăm publicarea în Registrul Partidelor și, fiind vară, procedurile se desfășoară mai greoi, oamenii fiind și în concedii”, ne-a precizat Munteanu.

În același timp, Munteanu ne-a explicat că s-a extins în țară, că există deja filiale și abia de acum va începe discuțiile pentru fuziuni cu partidele mai mici. ”Nu am făcut fuziune cu nimeni, dar suntem deschiși oricărei forțe politice care dorește să adere la programul și la ideile noastre. Vrem ceva serios, că așa, mulți au idei bune, dar nu le pot pune în aplicare”, a mai precizat Marian Munteanu.

A doua mutare care va reconfigura jocul politic este lansarea Uniunii Salvați România, a lui Nicușor Dan. Prea puțin vizibil în ultima perioadă, Nicușor Dan a lucrat mult la organizarea partidului în țară.

Vezi și: Diaspora NU (prea) votează la parlamentare. ADEVĂRUL despre cum se votează în afara țării

Obiectivul său este să atragă alături de el partide mai mici, partide regionale care să îi asigure mobilizarea electoratului la vot și prezența observatorilor în secțiile de votare. Nicușor Dan impune, însă, o condiție esențială: nu dorește în partid oameni care deja au fost pătați în politică și evită fuziunile cu partidele mai mici ale unor parlamentari care au decis să meargă pe cont propriu.

Lansarea la apă a noului partid a lui Nicușor Dan ar putea avea loc în spre finalul lunii august - începutul lunii septembrie. Cele două evenimente vor reconfigura jocul politic, mai ales că, pe studiile din acest moment, ambele partide ar putea intra în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.